Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 31. 21:23, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Skandináv vendégekre számít Hévíz és a sármelléki repülőtér

Skandináv vendégekre számít Hévíz és a sármelléki repülőtér

A skandináv államok turistáival szeretné bővítené vendégkörét Hévíz, ahol a pünkösdi hétvégén fogadták a Norvégiából a sármelléki repülőtérre érkezett első repülőjárat utasait

- tájékoztatta a város turizmusért felelős alpolgármestere csütörtökön az MTI-t.

Könnyid László elmondta: a Thomas Cook Scandinavia légitársaság Airbus A321-es gépével 170 norvég vendég érkezett a dél-norvégiai Stavangerből. A négynapos tartózkodásukat szervező norvég utazási iroda előtt nem ismeretlen Hévíz, de ez volt az első alkalom, hogy közvetlen charterjáratot indított a fürdőváros által működtetett repülőtérre.
A hosszú hétvége során a vendégek megismerkedtek Hévíz látnivalóival, köztük természetesen a gyógytóval és környezetével is. Az alpolgármester örvendetesnek nevezte a "jó költési mutatókkal" rendelkező, fiatalabb korosztályt képviselő skandináv vendégek megjelenését a városban.
A norvég szervező szándékai szerint a mostani utat az idén még legalább egy hasonló alkalom követi. Könnyid László hozzátette még: a szándék az, hogy rendszeressé váljon a norvégiai Stavanger és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport közötti légi kapcsolat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.