Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 05. 15:25, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Saját gépjárművét rongálta egy ittas állapotban lévő hévízi férfi

Saját gépjárművét rongálta egy ittas állapotban lévő hévízi férfi

Szombaton délután egy nő tett bejelentést a Hévízi Rendőrsre telefonon

Elmondása szerint volt férje ittas állapotban rongálja a tulajdonát képező személygépkocsi rendszámtábláját, valamint betörte a jármű szélvédőjét. A helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták a férfit, melynek során az egyiküket megrúgta. A rendőrök a történtek miatt a férfi ellen hivatalos személy elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelent tettek.

Egyéb rendőrségi hírek a megyéből

Pénteken délután a zalaegerszegi Magasbükk utcában egy Opel típusú személygépkocsival közlekedő férfi szóváltást követően járművéből kiszállva ütlegelni kezdett egy, a hegyről lefelé gyalogosan közlekedő férfit. A gyalogos a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A férfi ellen garázdaság vétségének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Mivel felmerült ittasságának gyanúja is, ezért a rendőrök a vérvételre i s előállították.

Pénteken a nagykanizsai rendőrök a helyi autóbusz pályaudvaron elfogtak egy tizenhét éves zalakomári fiút, aki a vele szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat megszegte.

Pénteken este a nagykanizsai Magyar utcában vontak intézkedés alá a rendőrök egy Citroën típusú személygépkocsival közlekedő kaposvári férfit és a mellette ülő nőt. A rendőrök kérdésére a gépkocsivezető elmondta, hogy a nőt, akit nem ismer, azért vette fel, mert megegyeztek abban, hogy szexuális szolgáltatást nyújt neki. A rendőrök mindkettőjüket előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési feljelent tettek ellenük.

Pénteken délelőtt lakossági bejelentés érkezett a Rendőrségre arról, hogy egy garabonci ház előtt egy személygépkocsiból zsákszám merik ki a halat. A helyszínre érkező rendőrök előállítottak egy helybeli férfit, akit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A gyanú szerint a férfi még csütörtökön a Garabonc községhez tartozó Babos szigetnél egy rabsic hálót feszített ki, majd azokért pénteken reggel visszament és a fennakadt több, mint hatvan kilogramm halat elvitte és felpucolta.

Pénteken délután közlekedett Becsehelyen a Kossuth Lajos utcában egy férfi az általa vezetet, Mitsubishi típusú személygépkocsival Letenye irányába. Az egyik ház előtt – vélhetően ittassága miatt – nem észlelte a neki balról, az Ifjúság utca irányából a Kossuth Lajos utcát gyalogosan keresztező férfit és elütötte. Az ütközés következtében a gyalogos az út menti területre esett és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. Az eset után a gépkocsivezető járművével megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd pár számmal arrébb megállt. A rendőrök a Mitsubishi vezetőjét előállították, intézkedtek vérminta vételére és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás a Zalaegerszegi rendőrkapitányságon, mert szombaton hajnalban két férfi tettleg bántalmazott négy másikat. Szombaton délután személyesen megjelent a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon az egyik bántalmazó, akit a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki.

Szombaton reggel tett bejelentést a Rendőrségre egy tizenhat éves fiú, mert Nagykanizsán a hajnali órákban mobiltelefonját egy ismerőse elkérte tőle de azt nem adta vissza. A rendőrök előállították a bejelentő által megnevezett tizennyolc éves fiút, akinél a telefont megtalálták. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Vasárnap koraeste arról érkezett bejelentés a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra egy férfi, mert egy ismeretlen személy eltulajdonított egy kerékpárt egy zalaegerszegi cukrászda elől. A rendőrök az esti órákban lakásáról előállítottak egy férfit, aki a biztonsági kamera felvételei alapján a kerékpár eltulajdonításával gyanúsítható. A rendőrök egy tárolóban megtalálták az eltulajdonított kerékpárt is. A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.