Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 23. 11:54, csütörtök | Helyi

Rövidesen költözik a hévízi busz-pályaudvar

Rövidesen költözik a hévízi busz-pályaudvar

Végre megoldódni látszik a hévízi pályaudvar áthelyezésének kérdése

Problémát okoz ugyanis a gyógytó mellett elhelyezkedő központi megálló, melyben naponta hozzávetőleg 250 menetrend szerinti járat áll meg. Így jelentős fennakadást okozva a belváros forgalmában, illetve a turisták és a gyógyfürdőt látogatók számára. Ezek mellett a környezetre károsan ható benzingőz sem ideális a gyógyvíz minőségét tekintve.

A város vezetősége ennek érdekében kiemelt fejlesztésként adott helyet a tervnek az idei költségvetésében.

Az első elképzelések szerint az új autóbusz-pályaudvar az elmúlt hónapokban épült Hévízt elkerülő szakaszon, a 76-os út mellett kapott volna helyet, de a város vezetősége a napokban egy új ötlettel állt elő. Ez alapján az új le-, illetve felszálló a hévízi nagyparkoló területén fog elkészülni. Az ott lévő Flavius központ, valamint annak parkolója teljesen ideális, hiszen megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, külső területe burkolt.
Az új fejlesztési tervek szerint a busszal közlekedők számára 150 négyzetméternyi területet vásárolna az üzletközpontban Hévíz városa.
A megvalósítást követően, a megfelelő feltételek kialakítása után a helyi önkormányzat a pályaudvar területét 99 évre a közlekedési vállalat használatába bocsájtaná, a jelenlegi megállót, pontosabban annak területét pedig saját tulajdonába kívánja venni és azt a helyi turizmust szolgáló céllal kihasználni.

A vélemények alapján az átköltöztetési terv megvalósulásával minden érintett jól járna. A város hasznos területhez jutna a gyógytó közvetlen szomszédságában, valamint az utasok számára is jobb, kényelmesebb feltételeket nyújtana az új létesítmény. És semmiképpen sem elhanyagolható az áthelyezés természetvédelmi szerepe sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás