Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 27. 07:03, vasárnap | Életmód
Forrás: mno.hu / MTI

Rossz hír az allergiásoknak

Rossz hír az allergiásoknak

A napokban a pázsitfűfélék okozhatnak tüneteket az arra allergiásoknak, de egyre több allergén is most kezd virágozni – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebookon szombaton.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb jelentése szerint ezen a héten az esős időjárás következtében kedden csökkent, szerdától azonban ismét kissé erősödött pollenterhelés. A pázsitfűfélék virágporát közepes koncentrációban regisztrálták, de Zalaegerszegen, Győrött és Miskolcon elérte a magas szintet is.

Emellett Pécsett a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kőris, a fővárosban az eperfafélék, Zalaegerszegen a platán pollenjei is okozhattak problémát. Tüneteket okozó mennyiségben volt jelen még a fenyőfélék, illetve a csalánfélék virágpora is. Szintén elindult a hárs és a bálványfa pollenszórása is, de még csak alacsony koncentrációt mértek.

Továbbra is tüneteket okozó mennyiségben vannak jelen a légkörben az allergén gombák, melyek közül az Altrernaria koncentrációja magas, a Cladosporiumé nagyon magas szintet is elért – írta az ÁNTSZ.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.