Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 16. 21:18, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Őrizetben a gépkocsi feltörők és az orgazda is

Őrizetben a gépkocsi feltörők és az orgazda is

Számítógépeket, fényképezőgépeket, játékkonzolokat, mobiltelefonokat, navigációs készülékeket és egyéb műszaki eszközöket foglaltak le több millió forint értékben

a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai hétfő délután egy négyfős társaságnál.

Kedden délután sajtótájékoztató keretében számolt be a média megjelent képviselőinek az ügy megismerhető részleteiről dr. Farkas Tibor rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője, aki bemutatta a lefoglalt műszaki cikkeket, valamint az elkövetés eszközéül felhasznált golfütőt, és egy speciális zártörő szerkezetet.


Közel 200 darab lefoglalt műszaki cikk

Hétfőn délelőtt Pacsáról egy német állampolgár tett bejelentést, mivel gépkocsiját ismeretlen elkövető feltörte, majd abból laptopot és készpénzt tulajdonított el, egymillió forintot meghaladó értékben. A bejelentést követően a rendőrök a megyeszékhelyen figyeltek fel egy autóra és az abban utazó háromtagú társaságra, akikkel szemben korábban már folyt büntetőeljárás. Miután az autó leparkolt egy ház előtt, egyik utasa pedig bement oda, a rendőrök igazoltatták a gépkocsinál tartózkodókat. A jármű átvizsgálása során egy üveg-anyagmaradványokkal szennyezett golfütő került elő, amellyel a gyanúsítottak feltehetőleg beütötték a német gépkocsi ablakát. Harmadik társukat akkor találták meg a rendőrök az épületben, amikor a délelőtt ellopott laptopot éppen átadta az orgazdának. Az orgazdánál megtartott házkutatás során 125, feltehetőleg bűncselekmény elkövetéséből származó műszaki cikket foglaltak le, míg az egyik gépkocsival érkező férfinél 30 ilyen eszközt találtak.
A tulajdonosok azonosítása folyamatban van, az viszont már most bizonyos, hogy zalai helyszíneken kívül Fonyódról, Balatonfüredről, Sopronból és Budaörsről eltűnt műszaki berendezéseket is sikerült lefoglalni.

A gyanú szerint a társaság kétféle módszert alkalmazott: vagy a zárat törték el egy speciális eszközzel, vagy egyszerűen beütötték az ajtóablakot.



A nyomozók megtalálták azt a lakatost is, aki a feltörők által biztosított faminta alapján több alkalommal is zártörő eszközt készített számukra.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a négy gyanúsítottat őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat.

A rendőrség kéri, hogy azok, akik sérelmére hasonló bűncselekményt követtek el, azonban eddig azt nem jelentették be, illetve akiknek értékeik még nem kerültek elő, jelentkezzenek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon személyesen (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 45-47.), vagy tegyenek bejelentést a 92/311-510-es telefonszámon. Bejelentéseiket megtehetik az éjjel-nappal díjmentesen hívható 107-es, vagy a 112-es segélyhívó valamelyikén is.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, hogy a gépkocsik utasterében ne hagyjanak értékeket, de a csomagtartó sem értékmegőrző!


Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek