Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 27. 15:31, péntek | Helyi
Forrás: indexbalaton.hu

Richter Egészségváros: Jaksity Katának az egészség a legnagyobb érték

Richter Egészségváros: Jaksity Katának az egészség a legnagyobb érték

A Richter Egészségváros programsorozat háziasszonyaként, Jaksity Kata immár második éve bíztatja arra az embereket, hogy vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadásokon, előadásokon. A nagyvárosokban megrend

A tartalmas szórakozás mellett pedig minden résztvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég helyi kórház számára tett felajánlását is. De mit gondol az egészségről a népszerű műsorvezető, mint magánember?



„Köztudott, hogy akkor értékeljük igazán egészségünket, amikor betegek vagyunk, addig, amíg egészség van, nem foglalkozunk vele. Sokszor a veszteség döbbent rá bennünket arra, hogy az egészség a legnagyobb érték." Jaksity Kata szerint a nők számára különösen fontos ez, hiszen ők a család egészségfelelősei, gyermekeik, párjaik egészségére is ők figyelnek. Éppen ezért szükséges, hogy tájékozottak, tudatosak legyenek, tudják, mikor mit kell tenniük: „Alapvető, hogy tudatosan ápoljuk testi egészségünket. Örülök az Egészségváros kezdeményezésnek, hogy részese lehetek, hogy jó példával járhatok elöl, sőt magam is sokat tanulhatok belőle." A rendezvény háziasszonyaként Kata is nemegyszer élt a lehetőséggel és ellátogatott több szűrősátorba is a rendezvénysorozat folyamán.



 

 

Elmondható, hogy ma már sok szó esik az egészségmegőrzésről, a betegségmegelőzésről. Kata szerint az egészségnevelés, az egészség tudatossá tétele egy hosszú oktatási folyamat: „Dicséretes, hogy egy nagy múltú hazai gyógyszercég felvállalja az oktatást, küldetésének érzi a lakosság egészség megőrzésére való törekvését egy személyes élménnyel erősíteni... Azt látom, hogy az Egészségvárosba szívesen jönnek az emberek, élvezik a szabadban együtt eltöltött időt, mert sok színes program teszi érdekessé az egészségért megtett lépéseket. Itt nem kell váróteremben ücsörögni, megtapasztalható, hogy egy-egy szűrés mennyire rövid idő és milyen egyszerű és kis dolog." Mindezek mellett a Richter Egészségváros Program a ma oly ritkán tapasztalható összefogásból is példát mutat. Összehozza az egyéni érdeket és a közösséget, sőt ezen is túlmutat. Az egyéni részvétel a helyi közösségnek is javára válik: „Együtt növeljük a helyi kórháznak szánt Richter adomány összegét minden lépéssel, amit magunkért teszünk."

A következő helyszín: Keszthely. Részletek itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: