Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 09. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Óriásgyár épül Nyíregyházán

Óriásgyár épül Nyíregyházán

Csaknem másfél milliárd forintból építi fel új gyártócsarnokát Nyíregyházán az autóbelsők gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft.

Közölte Böszörményi Attila, a német tulajdonban lévő társaság igazgatója pénteken a szabolcsi megyeszékhelyen.

A 12 ezer négyzetméteres csarnok építése egy éve kezdődött el, s a tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással, amelyhez pályázati úton 283 millió forintos uniós támogatást nyert el a társaság – ismertette az igazgató.

Böszörményi Attila hozzátette: a Nyíregyházán 14 év óta jelen lévő Eissmann telephelyén jelenleg 430-an dolgoznak, az uniós pályázattal pedig további 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég. Az igazgató szerint utóbbi vállalást már 90 százalékban teljesítették, s a tervek szerint ezen felül az idén még száz új munkahelyet terveznek létesíteni; ezzel a dolgozói létszám 2012-re meghaladja majd a 600 főt.

Az Eissmann főleg sebességváltó-markolatokat és gombokat, ehhez tartozó szoknyákat, valamint kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarókat és műszerfalborítást gyárt a nagy autógyártók, így a Mercedes, az Audi vagy a Bentley számára. Böszörményi Attila elmondta, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a nyíregyházi gyáregység, amely 2010-ben 40 millió eurós forgalmat bonyolított.

Klaus Elmer, az Eissmann Group Automotive műszaki ügyvezető igazgatója elmondta: a cégcsoport világvezető az autóipari borítóelemek, beltéri részegységek gyártásában, leányvállalatai Csehországban, Németországban, Szlovákiában, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kínában tevékenykednek. Az Eissmann jelenleg háromezer főt foglalkoztat világszerte, s 2011-ben 250 millió eurós forgalmat bonyolított, de a következő néhány évben a becslések szerint akár 300 millió eurós forgalmat is realizálhat a cégcsoport.

A városban magasan kvalifikált és képzett munkaerő van, így nem volt kérdés, hogy itt hajtja végre az Eissmann az eddigi legnagyobb egyedi beruházását – emelte ki Klaus Elmer. Hozzátette: Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatóbázisul szolgál a világ különböző pontjain lévő gyárak képviselői számára.

Az Eissmann a német Phoenix-ContiTech és a dán Lego után néhány hónapon belül már a harmadik világcég, amely komoly beruházást indított Nyíregyházán – közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, hozzátéve, hogy a tervek szerint a következő hónapokban több hasonló nagyprojekt indulhat a nyírségi nagyvárosban. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni