Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 20. 18:50, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Keszthelyről

Rendőrségi hírek Keszthelyről

Friss rendőrségi hírek Keszthelyről és környékéről

Kábítószer került elő a kesztyűtartóból

Kábítószergyanús növényi törmeléket és tablettákat találtak a rendőrök egy német férfi által vezetett személygépkocsiban Hévízen. Pénteken éjjel igazoltatták a járőrök a járműben tartózkodó háromfős társaságot, melynek során a kesztyűtartóból előkerült egy cigarettás doboz, amiben alufóliába csomagolt növényi törmeléket és három darab szintetikus droggyanús tablettákat találtak. A német férfit és két magyar utasát előállították, kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.


Ittasan vezette az átrendszámozott gépkocsit

Vasárnap hajnalban magyar rendszámmal ellátott Mazda típusú személygépkocsival közlekedő férfiakat igazoltattak a rendőrök Keszthelyen. A jármű vezetőjének alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredményt hozott, így vele szemben ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A gépkocsi ellenőrzése során kiderült, hogy az Ausztriában honos járművet az osztrák hatóságok kivonták a forgalomból, az azon elhelyezett magyar forgalmi rendszám eredetileg egy Lancia típusú személygépkocsira lett kiadva. Előkerült az eredeti osztrák forgalmi engedély is, melyet a magyar rendszámokkal együtt lefoglalt a Rendőrség. A gépkocsi magyar tulajdonosa, aki utasként foglalt helyet a járműben, elismerte az átrendszámozást, valamint azt is, hogy tudatában volt annak, hogy ismerőse alkoholt fogyasztott mielőtt átengedte volna neki a vezetést, így vele szemben járművezetés tiltott átengedése, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Németországból lopott fémhulladékot hoztak Magyarországra

Vasárnap este egy zalaszentgróti ház udvarán parkoló tehergépkocsit ellenőriztek a rendőrök, melyben használt alufelnit és réz csaptelepeket találtak, közel egymillió forint értékben. A gyanú alapján két helybeli férfi Németországból hozta be a nagy mennyiségű fémhulladékot, melynek származásával nem tudtak elszámolni, így azt a Rendőrség lefoglalta, a két férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma