Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Május 19. 12:35, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Volt amelyik lábbelin a Nike pipát sem sikerült körbevágni rendesen.

Egyenesen a bűnjelraktárba kerültek azok a lábbelik, amiket az M7-es sztráda Somogy vármegyei szakaszán találtak a NAV munkatársai egy kocsiban.

A gondosan leragasztott, egymásra pakolt dobozok titkát hamar felfedték a pénzügyőrök. A Budapestről érkező autót, amelyet egy szlovén sofőr vezetett, az M7-es autópálya szabadi pihenőhelyén ellenőrizték. A csomagtérben, tíz kartonban 120 pár Nike márkajelzésű, színes cipő bújt meg, különféle méretekben.

A lábbelik külsőségekben valóban hasonlítottak az eredetire, de minőségben és csomagolásban jócskán elmaradtak az eredetitől. A gyanú hamar beigazolódott, amikor egy szakértő is szemügyre vette a rakományt. Gyorsan egyértelművé vált, hogy a termékek silány hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az áru utolsó útja egyenesen a NAV bűnjelraktárába vezetett.

A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű holmit lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Címkék: hamis cipő, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 09:27, csütörtök | Belföld

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel a honlapján.

2024. Február 22. 09:23, csütörtök | Belföld

KSH: bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.

2024. Február 22. 09:08, csütörtök | Belföld

Itt vannak a filléres új bérletárak

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány fontosnak tartja a NATO megerősítését, de kölcsönös tiszteletet és konzultációt vár

A Magyar Külügyi Intézet (MKI) szerint a svéd NATO-csatlakozás kapcsán Magyarország által megfogalmazott üzenet egyértelmű: