Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2013. Július 10. 08:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Rendészeti középiskolások segítik a rendőrök munkáját a Balatonnál

Rendészeti középiskolások segítik a rendőrök munkáját a Balatonnál

Pénteken 13. alkalommal nyílik meg a nyári főszezonra a Dél-balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ

a program keretében összesen csaknem száz rendészeti fakultációs középiskolás diák segíti a rendőrség munkáját augusztus 21-ig Siófokon, Balatonföldváron és Balatonlellén.

Molnár Zsolt nyugalmazott rendőr alezredes, a projekt ötletgazdája és koordinátora kedden Siófokon, a központ működéséről tartott sajtótájékoztatón közölte: több településen is igény lenne bűnmegelőzési centrumokra, de az egykor jelentős támogatásban részesült, fénykorában öt települést érintő sikeres program az utóbbi években nem jutott központi forráshoz.
Hozzátette, a program folytatását így az idén az a három önkormányzat biztosítja, amelyik áldozni tudott ennek támogatására.
Siófok 2,2 millió, Balatonlelle 1,2 millió, Balatonföldvár pedig mintegy 600 ezer forintot adott a központnak. Munkáját eszközökkel és némi üzemanyag-költségtérítéssel segíti a Somogy Megyei Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány is.
A rendőrség közvetlen irányítása alatt lévő központban négy turnusban összesen 96 rendészeti fakultációs középiskolás diák lát el feladatokat "Bűnmegelőzés" feliratú pólókban, 10 és 18 óra között járőrözve a három Balaton-parti településen és azok vonzáskörzetében, kiemelten figyelve a standokra, a belvárosokra, a parkolókra.
Balázs Árpád (Fidesz-KDNP), Siófok polgármestere hangsúlyozta, a 25 ezres lakosú város a nyári főszezonban 150 embert fogad be, de a bűnügyi statisztikákat a lakosok számára vetítik. Ezért, bár Siófok kifejezetten biztonságos város az átlaghoz képest, a bűnügyi statisztikák mást tükröznek - mondta.
Szólt arról is, hogy a bűnmegelőzést végző fiataloknak nagy szerepük van a turisták vagyonvédelmében, a lopások megelőzésében, az elveszett tárgyak, okmányok tulajdonosokhoz való visszajuttatásában, és már sok esetben közreműködtek elveszett gyerekek megtalálásában is.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.