Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 29. 20:00, szerda | Helyi
Forrás: balasport.hu

Rekordszámú sakkozó Keszthelyen

Rekordszámú sakkozó Keszthelyen

Harmincegyedik alkalommal gyűltek össze a sakkozók a Keszthelyi Spartacus Sakkszakosztály által rendezett nemzetközi tornán.

A résztvevők Magyarország mellett Európa több országából is érkeztek a Keszthelyi VSZK-ban megrendezett versenyre. A nyolc nap alatt kilenc fordulót rendeznek az országosan egyedülállóan jó rendezésű tornán.

A Spartacus Sakkszakosztály már több mint három évtizede kitartóan rendezi meg a versenyt.
A megnyitón a szervező Szalai István köszöntötte a sakkozókat, majd Ruzsics Ferenc polgármester üdvözölte a régi és új résztvevőket.

A versenynek évről évre több résztvevője van. Az idei megmérettetésre közel 100 fő érkezett, ami felülmúl minden eddigi évet. A jó szervezés mellett köszönhető ez annak, hogy a verseny, a szállás és az étkezés is egy helyen van megoldva.

A hazai sakkozók mellett német, osztrák, szlovén, orosz, és román versenyző is eljött a tornára, amely nyolc napig tart. A résztvevők életkora is széles skálát mutat az egészen fiatal sportolóktól kezdve a legidősebbek is asztalhoz ültek. Legtöbbeket a verseny mellett a szabadidős élmények is vonzzák.

A tornának nemcsak a szervezése magas színvonalú, hanem a résztvevők tudása. Több nemzetközi nagymester is érkezett a nyolc napra.

A népes és erős mezőny kilenc fordulóban méri össze tudását. A verseny augusztus 28-án ért véget.

Címkék: keszthely, sakk, Sport, verseny, VSZK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható