Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 19. 21:48, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Rekord mennyiségű drogfogás Zalában /videóval, fotókkal/

Rekord mennyiségű drogfogás Zalában /videóval, fotókkal/

Kiterjedt felderítő munkát követően ütöttek rajta a zalai rendőrök azon a hegyi pincén, ahol egy férfi cannabis növényeket termesztett.

A helyszíni szemle során tizenhét kilogramm marihuánát foglaltak le, a gyanúsítottat őrizetbe vették, akit a Zalaegerszegi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai alapos információgyűjtést követően egy összehangolt közös akcióban fülelték le azt a 33 éves, büntetett előéletű férfit, aki a gyanú szerint a saját, Újavas hegyi pincéjében termesztett marihuánát. A helyszínen a nyomozók a pincétől a padlásig, minden épületrészben találtak marihuána növényi törmeléket, illetve a termesztéshez, és kábítószer előállításához szükséges eszközöket. Még a padlás tetőgerendáin is marihuána ágak száradtak.

Fellógatva és szétterítve száradt a Cannabis
A hegyi lak pince részéből egy fa bútorlapból kialakított, világítással, fűtéssel ellátott növényi keltető is előkerült, valamint a növények megfelelő fejlődését elősegítő több palacknyi speciális növényi tápoldatot is lefoglaltak a rendőrök.
A nyomozó hatóság összesen 17 kilogramm marihuánát foglalt le, melynek feketepiaci értéke megközelítőleg 30 millió forint.
Az azóta előzetes letartóztatásban lévő zalaegerszegi H. Györgyöt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítja.

Dr. Farkas Tibor alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője sajtótájékoztató keretében ismertette az ügy részleteit

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó videók:

http://www.police.hu/data/cms996182/DROG_FINAL__TAKART.wmv

http://www.police.hu/data/cms996183/Elozetes_TAKART.wmv

Képgaléria:

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.