Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Február 03. 07:37, szerda | Külföld
Forrás: mti

Rátámadt több nőre egy észak-afrikai férfi Berlinben

Rátámadt több nőre egy észak-afrikai férfi Berlinben

Testi sértéssel és szexuális zaklatással gyanúsítanak egy észak-afrikai férfit Berlinben, akit kedden vettek őrizetbe, miután rátámadt több nőre.

A német szövetségi rendőrség közleménye szerint a feltehetően algériai állampolgárságú 26 éves férfi kora reggel a városi gyorsvasút (S-Bahn) egy pályaudvarán ököllel egy 28 éves nő arcába vágott, majd egy S-Bahnra felszállva távozott a helyszínről. A szerelvényen rárontott egy 45 éves nőre, aki meghúzta a vészféket és paprikaspray-vel védekezett. A támadó elmenekült, áldozata sokkos állapotba került, kórházba kellett szállítani.

A férfi nem sokkal később egy S-Bahn megállóban molesztálni kezdett egy 29 éves nőt, aki riasztotta a rendőrséget. A támadót egy közeli buszmegállóban találták meg. Ittas volt és kiderült róla, hogy testi sértés és tulajdon elleni bűncselekmények miatt már volt dolga a német hatóságokkal. Megállapították, hogy több személyazonosságot használ, hol algériainak, hol egyiptominak, hol tunéziainak adja ki magát - áll a közleményben.

Szilveszter éjjel a 16 német tartomány közül 12-ben történtek nagy számban nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások és rablások. Tanúk és áldozatok észak-afrikai elkövetőkről számoltak be, az azonosított elkövetők nagy többsége is a térségből származik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.