Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 10. 20:35, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Rablók kerültek előzetes letartóztatásba Zalában

Rablók kerültek előzetes letartóztatásba Zalában

Előzetes letartóztatásba került négy férfi, aki kirabolt és bántalmazott saját házában egy bánokszentgyörgyi férfit - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

A férfihoz augusztus 26-án, a késő esti órákban három férfi kopogtatott be, az ajtónyitás után a fejükön harisnyát viselő gyanúsítottak belökték a házba, majd pénzt követeltek tőle. Miután nem kaptak, megkötözték és többször megütötték a férfit. Végül ékszert és készpénzt vittek el kétszázezer forint értében, majd magára hagyva a megkötözött sértettet, negyedik társukkal együtt - aki a ház előtt őrködött - elmenekültek.
Az eset után a megtámadott férfi kért segítséget a rendőröktől, akik a helyszínre érve mentőt hívtak. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A nagykanizsai nyomozók néhány nap múlva egy zajki házban elfogták az egyik gyanúsítottat, egy bánokszentgyörgyi férfit, a másik három lehetséges elkövetővel, valamint egy orgazdával szemben - aki információik szerint zálogházba adta a rablás során eltulajdonított ékszereket - elfogatóparancsot adtak ki.
A nyomozók múlt csütörtök hajnalban ütöttek rajta a négytagú társaságon zalacsányi búvóhelyükön, egy családi házban. A szintén bánokszentgyörgyi fiatal férfiakat a rendőrség őrizetbe vette, majd a Zalaegerszegi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Korábban elfogott társukhoz hasonlóan csoportosan elkövetett rablással gyanúsítják őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.