Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 11. 08:07, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb focis videójáték legendái közé

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb focis videójáték legendái közé

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb labdarúgó-videójátékban a FIFA legendái közé.

A FIFA21-et készítő EA Sports weblapja szerint a legendás magyar játékos olyan világnagyságokkal együtt kerül be a szoftver egyik játékmódjába, mint Eric Cantona, Petr Cech, Davor Suker, vagy éppen Xavi.

"A labdarúgás történetében kevés olyan magasan jegyzett játékos van, mint Puskás Ferenc. Sokak szerint a világ valaha volt egyik legjobb csatára, aki három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot" - áll a weblapon Puskásról megjelent elemzésben.
A legendák között már ott van többek között az egyaránt világbajnok Zinedine Zidane, Diego Maradona, Pelé, Andrea Pirlo, de Lev Jasin és Gheorghe Hagi is.

"Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók, kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a "fifázó" gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg" - írta Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete közösségi oldalán.

Szöllősi hozzátette, a játék ikonjai között Puskás lesz a legrégebben született labdarúgó, "ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé."

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954-Bern), olimpiai (1952-Helsinki), Európa-kupa- (1953-Róma ), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (1960-Glasgow) és világkupa-döntőben (1960-Madrid) is. Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.