Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek

Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek

Egy prosztatarák elleni vakcina klinikai tesztjének második fázisát fejezték be nemrég kubai kutatók. Ranfis Rodriguez urológus azt nyilatkozta, hogy az összese 56 páciens állapota jelentősen javult a vakcina hatására - számol be a Daily Pioneer.

A pácienseknél a vakcina hatására csökkent a prosztatatumorra jellemző antigének szintje, miközben tesztoszteron nem vagy csak alig termelődött náluk - mondta Rodriguez, a Camaguey városában lévő Biotechnológiai és Genetikai Mérnökségi Központban dolgozó kutatócsoportot vezetője.

A Heber Provac nevű vakcinát előrehaladott állapotú prosztatarákos betegeknél alkalmazták a hormonszint süllyedésének elérése érdekében, még mielőtt sugár- vagy kemoterápiát kaptak volna.

Jeus Junco, a központ egy másik szakértője hozzátette: a 3-as és 4-es fázisú rosszindulatú tumoroknál a vakcina ugyanolyan hatékony vagy még hatékonyabb, mint a standard kezelések.

A továbbiakban a kubai kutatók a vakcina más szerekkel való kölcsönhatását fogják tanulmányozni, és összehasonlító elemzéseket végeznek az új terápia és a meglévő kezelések eredményességéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk