Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 12. 15:06, péntek | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

Világbajnok pókerjátékosokat győzött le egy új számítógépes program, amelyet a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegén fejlesztettek ki.

Ez az első szoftver, amely egyszerre több játékos ellen is eredményes - írja a BBC News.

A Science című tudományos folyóiratban publikált eredmények szerint a Pluribus nevű szoftvernek elsőként sikerült megvernie öt játékost a tökéletlen információjú - nem minden lap ismert - Texas Hold'Em játékban.

"Úgy tekintünk a blöffölésre, mint egy nagyon emberi sajátosságra. Mi azonban úgy látjuk, hogy a blöffölés valójában matematikai alapokon nyugszik. Amikor a szoftver blöfföl, arra nem megtévesztésként vagy tisztességtelen módszerként tekint, hanem a pénzszerzés leghatékonyabb módjaként" - mondta Noam Brown, a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó csapatának vezetője.

Brown szerint sem ő, sem a Facebook nem tervezi, hogy éles pókerjátékban is felhasználja a Pluribust.

"Kutatásom célja az alapok erősítése, melyeknek nagy jelentősége lehet többek között a kiberbiztonságtban, a csalásészlelésben és az önvezető autók navigációs rendszerében" - húzta alá a szakember.

Brown szerint mindössze 20 órányi tanulás elegendő volt ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia képes legyen legyőzni a profi pókerjátékosokat. A szoftver átlagosan ezer dollárt (290 ezer forint) nyert óránként a bajnokok elleni játékban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.