Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 21. 22:16, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Építési munkák a piac bejáratánál – keddtől változik a forgalmi rend!

Építési munkák a piac bejáratánál – keddtől változik a forgalmi rend!

Újabb helyszínen folytatódik a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az Átrium üzletház előtt ismét útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek május 22-étől.

A Bem utca főtéri szakaszán is megkezdődnek a belváros-rehabilitáció munkálatai. Ez az egyetlen olyan munkaterület a második ütem során, ahol teljes útlezárást kell elrendelni: egy ideig nem lesz járható gépkocsival az Erzsébet királyné – Fő tér – Bem utca útszakasz. A forgalmi rend megfelel az ezen a területen tavaly bevezetettnek: az Unterberger utca egyirányú szakaszának forgalmi rendje megfordul, a Bem utca pedig az építési területig zsákutcaként működik, és ezen a részén a parkolás szünetel.

Az építési munkákon túl közművek cseréjére is sor kerül, melyet a szakági terveknek megfelelően a szolgáltatók végeznek – ezek bizonytalansága hatással lehet a teljes munkafolyamatra, így a forgalmi lezárás időtartamára is. Szintén a közműcserék miatt a Balaton Színház mögötti trafóházig az útburkolatot felbontják, ezért az ott található parkolóban – a munkák ütemezésétől függően – csak korlátozott számú várakozóhely áll majd rendelkezésre.

A helyi buszközlekedés piaci valamint Rákóczi téri megállóját érintő járatok már május 21-től (hétfőtől) a Lovassy utcán közlekednek, és az ott korábban kialakított ideiglenes megállóban állnak meg a buszok.

A városi piac az eddigieknek megfelelően üzemel, gyalogosan változatlanul megközelíthető a Bem utca felől is.

Az építkezés ideje alatti kellemetlenségekért a lakosság és a városban közlekedők szíves türelmét és megértését kérjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a