Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2013. Október 18. 08:28, péntek | Helyi
Forrás: www.tvkeszthely.hu

60 éves a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár

60 éves a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár

Jubileumi könyvtári programra várták a vendégeket szombaton délután:

a Fejér György Városi Könyvtár hatvanadik születésnapját ünnepelte. Az ünneplésből a gyermekek sem maradtak ki, izgalmas éjszakai program várt rájuk a könyvtárban.

Magyarországon a második világháború után, az '50-es években a könyvtárak hőskorukat élték. Az újonnan alakult könyvtárak száma elérte a háromezret. Keszthelyen a könyvtár, mely felvette a Fejér György Városi Könyvtár nevet, 1953-ban nyitotta meg kapuit. A hét végén 60. születésnapjára várták a vendégeket, akiket a város polgármestere, Ruzsics Ferenc köszöntött. A város vezetője az is elmondta az ünnepségen, hogy a lakosságnak nagy biztonságot jelent, hogy a város el tudja tartani a könyvtárat, és jövőbeli cél egy új épületének megépítése a gyermekkönyvtár számára.

Pappné Beke Judit igazgató idézte fel a 60 év történéseit, emlékezett az első igazgatóra, Bécsi Jánosra, aki 1991-ig vezette a könyvtár munkáját. Őt követte 27 éven át - Gyermekkönyvtár vezetőként és igazgatóként - Dr. Müller Róbertné. A volt intézményvezető nem volt jelen külföldön tartózkodása miatt, de üzenetetét eljuttatta az ünneplőkhöz, visszaemlékezve a könyvtár nehéz éveire is.

A Fejér György Városi Könyvtár, mely 31 településen lát el feladatot, szolgálja ki az olvasókat, jelentős Zala életében, kulturális tevékenységében - emelte ki az ünnepi délutánon Kiss Gábor, a Zala Megyei Könyvtár igazgatója.

Sáringer-Kenyeres Tamás országgyűlési képviselő, aki rendszeres támogatója a könyvtár rendezvényeinek elmondta, mindezt azért teszi mert ő maga könyvek között nőtt fel és tudja, hogy a tudás fellegvára milyen jelentőséggel bír az emberek, fiatalok fejlődésében.

Az ünnepségen emlékplakettel köszönte meg a könyvtár az együttműködést mindazoknak a szervezeteknek, civil szervezeteknek, intézményeknek, magánszemélyeknek, volt és jelenlegi munkatársaknak, akik a nehéz és kevésbé nehéz években is partnerei voltak a munkában, előrehaladásban.

A program este nyolc órától a gyerekeknek szervezett éjszakai könyvtár-kalanddal folytatódott. Tizennégy legtöbbet könyvtárba járó 4-6. osztályos diák vehetett részt az izgalmas programon, ahol a veszprémi egyetemista Gyurácz Tamás gitározott és énekelt ismert dallamokat a gyerekeknek. A fiatal anyagmérnök hallgató maga is meglepődött a hangulaton. Szívesen töltött el egy órát a diáksereggel.
Esti lámpafény mellett a "tábortűznél" feladatok megoldására vállalkoztak a gyerekek. Előtte megismerkedtek a könyvtár minden termével, s indult a játék. Boríték...kérdések...betűk keresése. Este 21 órára meg is találták a megoldásokat. Örömködve rakták ki az ismert - Olvassatok minden nap! - szlogent.

Késő este. Gyors ágyazás a szőnyegen, s várakozás a diavetítős mesére. Igazi esti mese volt. Mazsola és Manócska történetét olvasta Magyar Szilvia, a Gyermekkönyvtár vezetője.Pogácsamajszolás és fogmosás után rövid alvás következett, majd jött a reggel retro reggelivel: zsemle, házilag készített kakaó és párizsi. Semmi nem maradt ki a Fejér György Városi Könyvtár születésnapi "zsúrjából".

ij

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 28. 16:00, szerda | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. Szeptember 16. 11:58, hétfő | Belföld

Életveszélyesen megkéseltek egy férfit Tápióságon

Emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás egy 32 éves tápiósági férfi ellen, aki késsel életveszélyesen megsebesítette vitapartnerét – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu honlapon.

2019. Szeptember 16. 10:53, hétfő | Belföld

Vádat emeltek a kosdi férfi ellen, akinek kisfia tűz áldozata lett

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek „óvatlansága miatt” tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, amelyben kisgyermeke életét vesztette

2019. Szeptember 16. 09:56, hétfő | Belföld

Gázpisztolyt rántott elő egy fesztivál közepén egy vanyarci férfi

Egy 60 éves vanyarci férfit állítottak elő a pásztói nyomozók a minap.