Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Október 18. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Pedagógusok - régen és most

Pedagógusok - régen és most

Jubileumi díszokleveleket adtak át, s a helyi intézmények pályakezdő pedagógusait köszöntötték tegnap Keszthelyen,

Ruzsics Ferencpolgármester üdvözlő beszédében köszönetet mondott a nyugalmazott pedagógusoknak odaadó oktató, nevelő munkájukért. Úgy fogalmazott, a múltbéli és jelenlegi oktatás különbözik egymástól, régen nagyobb volt a szigor, s a tudás elsajátítása is jelentősebb szerepet kapott. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben erősödnek az oktatás és nevelés értékei.

A Csány-Szendrey ÁMK diákjainak műsora után a polgármester ésCsótár András, az önkormányzat oktatási, kulturális és ifjúsági bizottságának elnöke átadta a díszokleveleket. Hetvenöt esztendeje végzett a tanítóképzőben, így gránitoklevelet kapottGál Józsefné, 65 esztendős jubileumért vasoklevelet vett átSzőnyi Jánosnétanítónő. Hatvan évért hárman kaptak gyémántoklevelet:Baranyai Mária,Berta KálmánnéésLakos Zoltán.

- Próbáltam összeszámolni, mennyi diákom volt, de nem sikerült - mondta kérdésünkre a 94 esztendős Gál Józsefné. - A pedagógus pálya gyönyörű, a gyermekek szeretete és tisztelete, a tudás átadása mindennél többet jelentett számomra.

Hasonlóképpen fogalmazott beszédében Csótár András bizottsági elnök is, amikor a pályakezdőket köszöntötte. Kiemelte: a nyugalmazott és ifjú pedagógusok közös pontja a gyermekek szeretete és az odaadó munka. Hozzátette, az oktatás helyzete jelenleg sem könnyű, de bízik benne, hogy a jövőben mind erkölcsileg, mind anyagilag javul a pedagógusok helyzete.

A rendezvényen hét pályakezdő pedagógus,Tolnai Tímea,Kissné Farkas Eszter,Marton Ágnes,Vincze Beáta,Kovács Andrea,Németh-Savanyó SzilviaésVersné Varga Beátatett esküt.

Címkék: oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára