Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 19. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Pályacsúccsal zárult az 5. Balaton Szupermaraton

Pályacsúccsal zárult az 5. Balaton Szupermaraton

Pályacsúccsal zárult vasárnap az 5. Balaton és FélBalaton Szupermaraton, melynek közel ezer résztvevője arra vállalkozott, hogy négy nap alatt - részben vagy egészében - körbefutja a tavat.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint csütörtökön a rajt Siófokon, a cél Fonyódon volt, 46,7 kilométer megtétele után. Innen rajtolt el a második, leghosszabb nap, a cél 52,9 kilométerre volt Szigligeten, a vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indult a mezőny, itt már a FélBalaton Szupermaraton teljesítői is csatlakoztak a 43,6 kilométeres távhoz Balatonfüredig. Aznap volt a MaratonFüred, Badacsonytomajtól Balatonfüredig lehetett lefutni a klasszikus távot. A negyedik napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 52,2 kilométeres szakasz zárta az összesen 195,4 km-es eseményt.
A Balaton Szupermaraton csapatversenyében új pályarekord született: a Coca-Cola Testébresztő I. együttese kilenc perccel megjavítva az előző rekordot, 12:04:43 óra alatt kerülte meg a tavat.
A rendezvény legidősebb indulója a 72 éves Bozó Pál volt, aki egyéniben teljesítette a leghosszabb, 195,4 kilométeres távot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.