Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. December 18. 19:21, kedd | Helyi
Forrás: Héviz.hu

Otthonába került vissza a Moll örökség

Otthonába került vissza a Moll örökség

A közönség számára is elérhetőbbé vált Hévíz orvostörténeti múltjának egy jelentős darabja a tegnap felavatott dr. Moll Károly orvostörténeti kiállításával.

A súlyfürdő feltalálójának emléket állító kiállítást a kórház B épületének folyosóján helyezték el azzal a céllal, hogy minél többen megismerhessék a kiváló orvos munkásságát, rajta keresztül Hévízgyógyfürdő jelentős évtizedeit.
A megnyitón Papp Gábor polgármester elsőként dr. Kvarda Attila igazgatónak mondott köszönetet azért, hogy tárgyalásaik eredményeként helyet biztosított az egyébként a város tulajdonában lévő emléktörténeti anyag kiállításának.
- Idősebb Dr. Moll Károly olyan emblematikus személy volt Hévíz történetében, aki nélkül városunk nem lenne az, ami, és nagyon sok embernek adta vissza a fájdalommentes mozgás lehetőségét – méltatta az orvos munkásságát a polgármester, egyúttal megköszönte a Moll családnak, hogy a város rendelkezésére bocsátotta az értékes gyűjteményt.
Dr. Kvarda Attila ugyancsak méltatta az orvos előd kiemelkedő tevékenységét, majd elmondta: a kiállítás remélhetőleg a vendégek örömére is szolgál, hiszen e költözéssel válhat igazán nyitottá, minden értelemben megközelíthetővé a tárlat.
Idősebb Moll Károlyról fia, dr. Moll Károly beszélt az egybegyűlteknek, s kifejtette: véleménye szerint most került igazán méltó helyre a gyűjtemény, hiszen a kórház volt és lett a valódi otthona édesapjának, az ő örökségének.

Címkék: hévíz, turisztika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt