Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 24. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: Balatoni Hírszolgálat

Összefogás az árvízkárosultakért Hévízen

Összefogás az árvízkárosultakért Hévízen

Az árvíz sújtotta Borsod Abaúj Zemplén megyei Szikszóról érkeztek gyerekek a közelmúltban Hévízre. A mintegy harminc fiatalt a helyi Bibó Gimnázium kollégiumában szállásolták el és egy hétig élvezték a fürdőváros vendégszeretet

A Zonta Klub képviseletében Kajtárné Varga Ida elmondta, hogy a helybeliek mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyermekek zavartalanul élvezhessék az itt töltött időt. A GAMESZ által biztosított éttermi porció mellett tartós élelmiszer, gyümölcs, és édesség is jutott a károsultaknak. Az aktivisták pénzadományokat és jó állapotú használati tárgyakat is gyűjtenek.

A csoportot Vértes Árpád polgármester fogadáson látta vendégül, ahol mindnyájuk nevében vezetőjük Kerek Józsefné köszönte meg a figyelmet és a gondoskodást. A fürdőváros első embere az összefogás jelentőségét hangsúlyozta. Mint mondta az elmúlt években gyakran nyújtott segítő kezet a város a hasonlóan szerencsétlenül járt településeknek. Az idei évben történt tragédia annyiból más, hogy egy egész országot megrázó váratlan helyzetből indult kölcsönös segítségnyújtást eredményezett, amely követendő feladat kell, hogy legyen- tette hozzá. A városi intézmények is bekapcsolódtak a programba. Szarka Lajos múzeumigazgató az állandó és ideiglenes kiállításokat, és részt vett az akcióban a Szobakiadók Szövetsége is. A szomszédos Keszthely segítségével a hévízi mellett, balatoni szabadidős lehetőségek is vártak a gyerekekre, nagy élmény volt számukra például Balatoni Múzeumban töltött néhány óra. A kisvonat, a sümegi várjátékok, és a keszthelyi modellvasút kiállítás mellett kedvelt helyszín lett az első napon birtokba vett általános iskolai játszótér is. Az ittlétük alatt is gyakran mostoha időjárás kapcsán a felnőttek gyakran emlegették azokat a viharokat, és katasztrófákt, amelyek az elmúlt időszakban több megyét is sújtottak. Persze csak csendben, hiszen most a játéké, kikapcsolódásé kell, hogy legyen a főszerep.

Az esemény zárónapján, vetélkedőn mérhették össze tudásukat a diákok, majd élményekkel telve szálltak buszra, hogy hazainduljanak. A vendégek járműve mellett pedig az adományokkal teli teherautók is elindultak Borsodba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma