Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 07. 20:39, szerda | Helyi
Forrás: heviz.hu

Orbán Viktor is Hévízt ajánlotta

Orbán Viktor is Hévízt ajánlotta

– a szaúdi házelnök városunkban

Magyarországi tartózkodása során Hévízre is ellátogatott Szaúd-Arábia tanácskozó gyűlése, a Madzslisz as-sura elnöke. Abdallah as-Sejket és kíséretét a Városházán fogadta Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester ma.
A polgármester vetített képes előadás keretében mutatta be a vendégeknek Hévíz városát, a prezentáció középpontjában a Hévízi-tó és gyógyászat állt.
Abdallah as-Sejk elmondta: csodálatos városnak találja Hévízt. Elárulta azonban, hogy e különleges adottságokkal rendelkező magyar fürdővárosra tavalyi ott tartózkodása során Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel a figyelmét, így magyarországi programjuk összeállítása során különös tekintettel voltak arra, hogy abban Hévíz is helyet kapjon.
A házelnök élénk érdeklődést mutatott a hévízi szállodakínálat és a gyógykezelések, valamint a hévízi befektetési lehetőségek iránt. Papp Gábor polgármester tájékoztatta őt arról, hogy hamarosan elkészül az a befektetési ajánló, mely tartalmazza Hévíz és környékének beruházási lehetőségeit, s melyet természetesen az elnök rendelkezésére bocsátanak.
Az arab házelnök azt is elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberi, Szaúd-Arábiában tett látogatása lendületet adott a két ország közötti kapcsolatépítésnek, és már az idén is több fontos, gazdasági témájú magyar-szaúdi találkozót szerveztek, s öröm számára, hogy a kormányzati törekvések és Hévíz külkapcsolatai hasonló irányt mutatnak.
A találkozó a Kis-Helikon éttermében közös ebéddel folytatódott. A Szaúd-arábiai házelnök két napig még városunkban tartózkodik.
IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése