Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Március 20. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Önpusztító árverseny indult a turizmusban

Önpusztító árverseny indult a turizmusban

A belföldi turisztikai piacon minden korábbinál nagyobb, önpusztító árverseny kezdődött,

amely a szakemberek szerint újabb csődhullámot indíthat el - számol be róla a Napi Gazdaság.

A lap szerdai cikkében Behán István, a gárdonyi Vital Hotel Nautilus igazgatója elmondja, hogy az előfoglalások alapján keserves évük lesz a vidéki szállásadóknak, közte a négycsillagos szállodáknak is. A szállodák 30-40, sőt nemritkán 50 százalékkal olcsóbban kínálják szolgáltatásaikat. Az árverseny miatt a közelmúltban több egyeztetést is kezdeményeztek, hogy ennek véget vessenek, de a különböző finanszírozási hátterű cégekkel nem tudtak egyezségre jutni. Behán úgy véli, szállodacsődök sorozata várható az elkövetkező időszakban.

A Danubius Hotels Group Nyrt. a közelmúltban hozta nyilvánosságra, hogy mindkét pécsi szállodájában kénytelen különböző átszervezésekkel csökkenteni a működési költségeket. A Pátria idén már csak szezonálisan - hét hónapig - üzemel, és ha nem tudják javítani hatékonyságát, jövőre át kell gondolni a helyzetét.

A hosszú és vendégszegény tél után a szezon egészét illetően pesszimisták a balatoni és a velencei-tavi szállásadók (is). Szinte mindenütt a belföldi forgalom stagnálásával, illetve csökkenésével számolnak.

Sternócky Balázs, a siófoki Hotel Azúr értékesítési és marketingigazgatója a lapnak elmondta: egyelőre abban bíznak, hogy az iskolaszünethez kapcsolódó húsvéti ünnepek idején javul a helyzet. Stagnál a konferenciaturizmus és a vidéki szállodák egyre jobban szenvednek az árversenytől is - tette hozzá.

ij

Címkék: belföld, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.