Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 11. 13:01, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Ollóval támadt szomszédjára egy hangokat halló zaklató

Ollóval támadt szomszédjára egy hangokat halló zaklató

Emberölés, magánlaksértés és zaklatás miatt indult eljárás egy 34 éves férfi ellen, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a minap az ügy vizsgálatát.

Egy bakonyi településen élő férfi március 25-én délután a háza előtti utcáról a szomszédjának kiabált és életveszélyesen megfenyegette. Ezt követően éjszaka a 34 éves támadó egy ollóval a kezében megjelent a szomszédja házánál, és bement a kapun a hátsó lakrészig. A kopogtatásra ajtót nyitó sértettre minden előzmény nélkül rátámadt, egy alkalommal az ollóval megsebesítette és a hajánál fogva kihúzta az udvarra. Ezután a sértett a ház előtti utcára futott, majd a férfi utolérte és többször megszúrta.

Miután a sértett el tudta venni az ollót a támadótól, a férfi elmenekült. A rendőrök a bántalmazót otthonában elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta, hogy cselekményében egy belső hang vezérelte. A támadót őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a férfi ellen az emberölés bűntett kísérlete, magánlaksértés bűntett és zaklatás vétség miatt indult eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.