Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Január 23. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Ha a forint tovább erősödik, az év hátralevő részében olcsóbban tankolhatunk – írja a Magyar Nemzet.

Az iráni olajembargóról már hétfőn dönthet az Európai Unió, ennek ellenére a fekete arany ára emiatt nem közelíti majd meg a korábbi csúcsokat.

A forint dollárral szembeni erősödésének köszönhetően a jövő héten végre csökkenhet a hazai benzin és a gázolaj ára – állítja Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója. Ugyanis azt, hogy a benzin és a gázolaj literenként 400 forint fölé drágult, az áfa-emelést leszámítva egyedül a hazai fizetőeszköz gyengesége eredményezte. A kőolaj világpiaci árfolyama és a forint dollárhoz viszonyított értéke a két legfontosabb eleme a magyar üzemanyagár-képzésnek – magyarázza Hegedűs Miklós. Ha idén sikerül a forintot a tavalyi és a mostani év első heteiben látott árfolyamnál erősebb szinten tartani, akkor vélhetően ebben az évben a jelenleginél alacsonyabb üzemanyagárakat tapasztalunk majd éves átlagban.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.