Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. December 02. 07:33, csütörtök | Helyi
Forrás: indexbalaton.hu

Olcsó lesz a korcsolyázás

Olcsó lesz a korcsolyázás

December 5-éig, azaz vasárnap estig mindenki ingyenesen használhatja a hévízi jégpályát – jelentette be Papp Gábor polgármester, a város új szabadidős létesítményének avatásán. A későbbiekben pedig rendkívül kedvező áron haszná

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.3.) önkormányzati rendelete a jégpálya nyitva tartásáról és használatának díjáról Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Nyitva tartás

1. §

(1) A jégpálya nyitva tartásának rendje:

a) Hétköznap: 10 órától 14 óráig oktatási intézmények használhatják a jégpályát, (jégpálya felújítás), 14,15-16,30-ig (jégfelújítás) 16,45-től- 20 óráig tart nyitva.
b) Hétvégén: 9-13 (jégfelújítás), délután 14,00-17,30 (jégfelújítás) 17,45-22,00 óráig tart nyitva.

(2) Hévíz Város Önkormányzata fenntartja azt a jogot, hogy a nyitvatartási idő meghosszabbítható, rövidíthető. A nyitvatartási idő meghosszabbításának vagy rövidítésének eldöntését a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.

(3) A jégpályát a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (továbbiakban GAMESZ) Hévíz, Kossuth L. u. 4/a üzemelteti.

(4) A jégpálya napi felügyeletét ellátó pályafelügyelőt a Képviselő-testület jelöli ki. A pályafelügyelő üzemidőben folyamatosan a jégpályánál tartózkodik.

2. §

A jégpálya 30 főnél nagyobb csoportos látogatása esetén előre kell az időpontot egyeztetni, a pályafelügyelőnél

3. §
A jégpálya bérlése szervezetek részére előre, zárkörű rendezvény keretében, előre egyeztetett időpontban történhet a 2. §-ban rögzített pályafelügyelőnél


Belépő díj, használati díj

4. §
Hévíz város lakossága, a Hévízen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező a jégpályát ingyen használhatja. A hévízi lakóhelyet vagy tartózkodási helyet lakcímkártyával kell igazolni.


5. §
A jégpálya használatai díja 400 Ft/2óra+ ÁFA. A jégpálya használati díjat az erre a célra beüzemelt jegykiadó automatából kell megvásárolni. A jegyvételről a vásárló igénye esetén számlát a GAMESZ, a székhelyén állít ki.

6. §
A nem hévízi lakosoknak jégpálya igénybevételéért használati díjat kell fizetni. A 6 évesnél fiatalabb gyermekek ingyen használhatják a jégpályát, a gyermek kísérője ugyanakkor díj fizetésére kötelezett az 5. §-ban rögzítetteknek megfelelően.

7. §
(1) A jégpálya terhelhetőségéig tornaórák, szabadfoglalkozások tarthatók 10-14 óráig, melyért az óvodák 5.000 Ft/hó+ÁFA, az általános iskolák és középiskolák 10.000 Ft/hó+ÁFA összeget kötelesek fizetni, a GAMESZ által kibocsátott számla alapján.

(2) Az (1) bekezdésben rögzített díj óvoda esetében két alkalommal 1-1 óra, általános iskola és középiskola esetében heti négy alkalommal 2-2 óra használati jogot jelent.

(3) A jégpálya leterheltségének figyelembe vételével, a használat beosztásánál elsősorban a helyi oktatási intézmények, azt követően a Hévízi Kistérséghez tartozó oktatási intézmények élveznek előnyt.

(4) A jégpályán még fennmaradó kapacitás esetén más, kistérségen kívüli oktatási intézmények is használhatják, az (1) bekezdésben szereplő díj ellenében, előre egyeztetett időpontban.

8. §

A jogi személyek, gazdálkodó szervezetek, vállalkozások a jégpályát a pályafelügyelőtől egyeztetett időpontban 10.000 Ft/óra + ÁFA összegért bérelhetik

9. §

Külső szervező által jég diszkó céljára a GAMESZ-től lehet bérelni a jégpályát. A bérleti díj összege 5 órára 150.000,- Ft/alkalom + ÁFA. A jég diszkó szervezőjét illeti a belépő díj, annak jogszabályi előírások szerinti beszedése.

Korcsolya bérlése

10. §

(1) A jégpályát csak korcsolyával szabad használni. A helyszínen a pályafelügyelőtől korcsolya bérelhető 300 Ft/2óra + ÁFA összegért.

(2) A korcsolya használata során abban keletkezett kárért a korcsolya bérlője anyagilag felelős.

Záró rendelkezés

11. §

(1) A rendelet a kihirdetés napján 2010. december 3-án lép hatályba.

(2) A rendelet szerinti használati és bérleti díjakra vonatkozó rendelkezések 2010. december 6-án lépnek hatályba..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára