Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 04. 19:28, szerda | Helyi
Forrás: mti

Októberre készül el a Zalalövőt elkerülő út

Októberre készül el a Zalalövőt elkerülő út

eemelték a helyére a Zalalövőt elkerülő, csaknem 11 kilométernyi út legnagyobb, 600 méter hosszú hídjának utolsó elemét is, így az ütemterv szerint várhatóan október végén vehetik használatba az autósok a 13,7 milliárd forintból

A 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban pedig hazai forrás felhasználásával épülő elkerülő 77 százalékos készültségi szinten áll. A 10,7 kilométeres szakaszon - a hidak csatlakozási pontjain kívül - elkészültek az aszfalt alap- és kötőrétegek, ezen a héten pedig a kopóréteg építése is megkezdődik, de már zajlanak az alakító földmunkák, a humuszolás és az árkok burkolatának építése.
A Zala-folyó feletti 600 méter hosszú, nyolcnyílású acélgerendahíd utolsó elemét a múlt héten a végleges helyére tolták, a Zalalövő-Körmend vasútvonal feletti felüljárót pedig április elején helyezték üzembe. A Keresztúri-patakon átívelő felüljáró építése is befejeződött, az áttöltésen már a pályaszerkezetet alakítják ki.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014 elején kezdődött zalalövői elkerülő építését az indokolta, hogy naponta átlagosan csaknem 5400 jármű - ennek 60 százaléka nehézgépjármű - halad át Zalalövőn, a 86-os főúton. A 10,7 kilométeres új nyomvonalon épülő út tehermentesíti a települést a nagyarányú zaj- és légszennyezéstől, valamint csökkenti a folyamatos torlódásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére