Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2013. Február 05. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Tagadhatatlan, hogy az okostelefon, az iPad, és a többi technológiai eszköz megkönnyíti a felnőttek életét, s szórakoztatóbbá teszi a gyerekekét. A technológia fejlődése azonban alapvetően változtatta meg a családok életét is - írja a Fox News.

Diane Lang pszichoterapeuta szerint ezért a család és a technológia közötti egyensúly egyre égetőbb kérdéssé válik. Átalakul a kommunikáció is: a gyerekek a szomszéd szobából szöveges üzenet formájában kommunikálnak szüleikkel. A technológia azonban nem kevesebb, hanem egyre több szerepet fog vállalni az emberek életében, ezért érdemes odafigyelni, hogy a családi kapcsolatok ne lássák ennek kárát.

Legyen példakép

Hogyha Ön, mint szülő, állandóan megnézi a telefonját, amikor az megszólal, a gyerek is ezt fogja tenni. Mutasson példát gyereke előtt, ne legyen a technológia lételeme életének, használja csak akkor, amikor tényleg szüksége van rá.

Kapcsolja ki telefonját

A gyerekek átlagosan napi 7 órát töltenek valamilyen technológiai eszköz (okostelefon, számítógép, iPad, televízió, stb.) használatával, Minden egyes óra családi kapcsolatok megromlását okozhatja. Amikor a munkából hazaér, Ön is kapcsolja ki telefonját, számítógépét, s a gyerek számára is határozzon meg maximális időtartamot, amit a technológiai eszközök használatával tölthet.

Fordítson több időt személyes kapcsolatokra

A közösségi oldalak mértéktelen használata helyett otthon töltsön időt családjával. Vacsorázzanak együtt, számítógép és televízió helyett társasjátékozzanak, menjenek el biciklizni, töltsenek időt a szabadban, hogy ne távolodjanak el egymástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.