Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 12. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki történelemtételeket

Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki történelemtételeket

Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai, a 40 éves férfi beismerő vallomást tett

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombat délután a rendőrség honlapján.

A közleményben felidézték: az idei középszintű történelemérettségi feladatainak "idő előtt történt nyilvánosságra kerülése" miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás.

Jelezték: az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben.

Az Oktatási Hivatal (OH) a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Az OH aznap este azt közölte, a történtek ellenére nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.