Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 06. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyitnak a jégkunyhók a bécsi MuseumsQuartierban

Nyitnak a jégkunyhók a bécsi MuseumsQuartierban

Indul a téli szezon a bécsi MuseumsQuartierban, ahol azok találhatnak kellemes menedékre, akik egy időre megcsömörlöttek a mesekönyvek ihlette, mézeskalács-illatú adventi vásároktól. Curling, autóverseny, DJ-k, jégkunyhók és persze puncs várja a kikapcsolódni vágyókat - tudatja a Compress.

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi a téli szezon, a „Winter im MQ” a bécsi Múzeumi Negyedben (MuseumsQuartier), ahol egy kicsit másfajta karácsonyi hangulat várja a látogatókat 2013. december 23-ig.

Faházak helyett jégkunyhókban mérik a puncsot és a harapnivalókat, Mennyből az angyal és Jingle Bells helyett pedig az osztrák főváros legmenőbb lemezlovasainak mixe szól a hangszórókból. A sportos kedvűek curlingezhetnek, a játékok megszállottai pedig rafinált akadálypályán terelgethetik végig a távirányítós kisautókat. A gyerekeket – a ZOOM Gyermekmúzeum közreműködésével – „Téli Műhely” várja, ahol régi tárgyakat újíthatnak fel, vagy készíthetnek belőlük valami egészen mást.

Idén először street art művészek installációi díszítik majd a jégpavilonokat: az új művészeti ág New York-i előfutára, John Fekner és társa, Don Leicht a stencil-technika segítségével hozzák létre üzenetüket a pavilonok falán és a látogatók is részt vehetnek az akcióban.

A „Winter im MQ” megnyitója hagyományosan november 7-én, 17 órakor kezdődik jótékonysági puncs árusítással. Az akció bevételét a hirtelen szívhalál ellen küzdő egyesület, a PULS kapja. A nap csúcspontja az Elektro Guzzi koncertje lesz 20.15-kor. Az elektronikus zene nagymestereire DJ Beware hangolja rá a közönséget 18 órától. Sötétedés után pedig Fritz Fitzke és a Lichttapete fényinstallációi teszik teljessé a hangulatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).