Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Október 04. 08:12, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Nyílt napot tart az emlőrákról a Semmelweis Egyetem

Nyílt napot tart az emlőrákról a Semmelweis Egyetem

Nyílt napot tart az emlőrákról és a női egészségről a budapesti Semmelweis Egyetem (SE) szombaton; az érdeklődőknek az előadások meghallgatása mellett lehetőségük lesz onkológussal, sebésszel és nőgyógyásszal való személyes konzultációra is.

Az egyetem a programmal az emlőrák-túlélőknek és hozzátartozóiknak, támogatóiknak próbál segítséget nyújtani: hogyan lehet túllépni a diagnózis, kezelések, megváltozott testkép okozta sokkon és visszatérni az életbe, esetleg újat kezdeni - fogalmaz az intézmény közleménye.
Az előadások után a látogatók személyesen konzultálhatnak a szakemberekkel, megtekinthetik a Százszorszép hastáncegyüttes produkcióját, és akinek kedve tartja, közös zumbaórán is részt vehet.
A programot az SE Elméleti Orvostudományi Központjában rendezik szombaton; a rendezvényt Molnár Mária Judit tudományos rektor-helyettes és Dank Magdolna, az SE ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinika osztályvezető főorvosa nyitja meg.
Az érdeklődők bővebb információt a www.mellrakellen.hu címen találhatnak.
Magyarországon minden hetedik nőt érint az emlőrák, a világon mintegy egymillió új beteget regisztrálnak évente. A modern diagnosztikai és kezelési lehetőségek következtében a nemzetközi adatok alapján az emlőrák ötéves túlélése 85 százalék körül van, vagyis a páciensek döntő többsége gyógyultnak tekinthető, illetve hosszan él tovább akár a betegséggel együtt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.