Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Június 11. 21:39, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Nyári táborok Keszthelyen

Nyári táborok Keszthelyen

A Goldmark Károly Művelődési Központ egyhetes táboraival idén is sokféle lehetőséget nyújt a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésére a gyermekek számára.

A táborok részvételi díja: 7.000 Ft +anyagköltség
A táborokat minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk.
Jelentkezés: 83/515-254

Június 25-29. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház, Keszthely, Sopron u. 2.
NÉPI KISMESTERSÉGEK TÁBORA
Egyszerűen elkészíthető gyöngyfűzések és gyöngyszövések. Pántok, övek készítése körmönfonással és körmönszövéssel. Tarisznyaszövés gyapjúból, karmantyúfán, vagy szövőkereten.
Vezeti: Bordácsné Kishonti Erika

Július 2-6. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
JÁTSSZUNK SZÍNHÁZAT!
A tábor célja, hogy különböző dramatikus tevékenységformákon, képességfejlesztő gyakorlatokon és improvizációs feladatokon keresztül fejlessze a gyerekek érzelmi, értelmi, szociális és fizikai képességeit. A gyerekek váljanak képessé a dráma és színház értő befogadására, értelmezésére, illetve művészi együttműködésre.
Vezeti: Gosztola Barbara

Július 9-13. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház Keszthely, Sopron u. 2.
FAFARAGÁS ÉS KÉREGMUNKÁK
Betekintést nyerhetnek a tábor résztvevői a kéregmunkák világába, melyből kis tárolóedények, eszközök készíthetők. Valamint lehetőség van az egy tömbből kialakított vízmerítőkanál, sótartó készítésére vájásos technikával.
Jelentkezési életkor:10 éves kortól
Vezeti: Bereczky Csaba

Július 16-20. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház, Keszthely, Lehel u. 2.
AGYAGOZÓ TÁBOR
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkáig avatják be az érdeklődőket a fazekas mesterség világába. 5 nap 5 technika. Korongozás, hurkatechnika, kisplasztika, síklap edényépítés, kisszobor készítés. Megismerkednek a részt vevők a különböző díszítési módokkal.
Vezeti: Simon Edit

Július 23-27. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
ÁKOMBÁKOM ISKOLA ELŐKÉSZÍTŐ TÁBOR
A nyári tábor foglalkozásain erősítik azokat a képességeket, amelyek az első osztály sikeres, zökkenőmentes kezdéséhez szükségesek. Ilyenek például a látási-hallási, emlékezet és figyelem, a megkülönböztető képesség, a szem-kéz koordináció, a téri tájékozódás, az oldaliság (jobb-bal) megkülönböztetés, a feladattudat, feladattartás, monotónia tűrés, a türelem.
Vezeti: Vaszily-Hegedüs Andrea

Július 30. –augusztus 3. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
VEGYES KÉZMŰVES TECHNIKÁK TÁBOR
Változatos kézműves technikákat próbálhatnak ki a résztvevők, sokféle anyaggal jó hangulatban. A tábor során megismerkedhetnek a sárkánykészítés rejtelmeivel is.
Vezeti: Ferge Rita

Augusztus 6. –10. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
SULI ELŐ-HELYESELŐ TÁBOR
Játékos helyesírás, helyes ejtés, szövegértés frissítő 3.,4., 5., 6., 7.osztályosoknak. A szünidő beálltával a gyerekek többsége nagyon keveset ír, így a megszerzett helyesírási ismeretek háttérbe szorulnak, elfelejtődnek. Szívesen és sokat kommunikálnak az interneten, ám ez nem segíti elő helyesírási teljesítményük szinten tartását, javítását. A tábor célja, hogy tanévkezdés előtt játékos formában, érdekes feladatok által felfrissítse a tanuló elfeledett ismereteit.
Vezeti: Debreczenyné Henn Éva

Augusztus 13- 17. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
TANULJUNK TANULNI! TANULÁS MÓDSZERTANI TÁBOR
A tábor főbb témái: a helyes tanulási szokások kialakítása, hatékony tanulási módszerek, tanulási típus meghatározása, jegyzetelés – lényegkiemelés technikái, verstanulás technikája, idegen nyelv tanulás technikái, feleletterv, kiselőadások megtervezése- kivitelezése, időbeosztás (helyes napi- és hetirend kialakítása), önálló tanulás szervezése. Az 5-8. osztályosoknak szóló tábor célja az önálló tanulás kialakítása, kevesebb (de hatékonyabb) tanulással jobb jegyeket, jobb teljesítményt elérni.
Vezeti: Krepsz-Kapai Bernadett

Tervezett tábor:
KERÉKPÁROS TÁBOR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.