Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2013. Február 07. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nincs az a válság, ami legyűrné a női táskát

Nincs az a válság, ami legyűrné a női táskát

Magyarországon naponta 10 ezer alkalommal keresünk rá a táska szóra az interneten, kétszer annyiszor, mint ékszerre és másfélszer annyiszor, mint parfümre - derült ki a Táskaszalon.hu női táska webáruházat üzemeltető Prémium Webáruházak Kft. kutatásából. A táskákat a női divatcikkek között online csak a cipő és a ruházat előzi meg népszerűségben. Előbbire több mint 20 ezerszer, utóbbira több mint 25 ezerszer keresünk naponta.

A kutatás szerint női táskákra közel négyszer annyiszor keresünk az interneten, mint férfire. Ez azt jelenti, hogy nap, mint nap nők ezrei kutatnak lázasan táskák után az interneten. Emellett úgy tűnik a fekete szín soha sem megy ki a divatból: ilyen táskát keresnek ugyanis a leggyakrabban az internetező nők. Ráadásul a fekete iránt kétszer nagyobb a kereslet, mint bármelyik más szín esetében. A kedvenc táska színek rangsorában a feketét a barna követi, a harmadik legnépszerűbb pedig a piros.

A színek szezonalitását mutatja, hogy 2012 nyarán még fordított volt a sorrend, akkor ugyanis még a piros színű táskák iránti kereslet nagyobb volt, mint a barnák iránti. Az őszi-téli időszak úgy látszik, a barna táskáknak kedvezett. Hogy melyik a legkevésbé kedvelt táska szín? A kutatás szerint a zöld és a lila.

A legtöbb keresést a Veszprém megyei hölgyek indítják a táskák után, így a képzeletbeli dobogó legfelső fokára ők állhatnak fel. A második és harmadik helyen a Fejér és a Borsod megyei hölgyek végeztek.

A női táskáknak is a karácsony a szezonja, december első hetében a legmagasabb irántuk az érdeklődés. Egy másik klasszikus női divatcikk, az ékszerek esetében sincs ez máshogy, ugyanúgy a karácsony jelenti a legforgalmasabb időszakot, ráadásul az utóbbi két évben még Valentin-nap környékén sem emelkedett az ékszerre keresők száma az interneten. Ennél a termékkategóriánál - valószínűleg a válság hatása miatt is - egyre csökken az online keresések száma a 2008 decemberi csúcshoz képest. A táskáknál viszont éppen fordított a helyzet, a 2008 karácsonyi szezonhoz képest 2012 karácsonyára harmadával nőtt a táskák iránt érdeklődő hölgyek száma az interneten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.