Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 18. 17:17, kedd | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

Nem szűnik a káosz

Nem szűnik a káosz

A vasútnál éjszaka is dolgoztak a szélvihar és az árvíz okozta károk helyreállításán, ennek ellenére több vonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, máshol pedig a sebesség-korlátozások miatt hosszabb menetidővel közle

Az esőzések után több utat is lezártak a régióban: vízátfolyás miatt teljes az útzár Devecser és Somlóhegy között, valamint a 8-ason Bánd és Herend között. Ez utóbbinál egy halastó öntött ki, ajánlott kerülés Herend felé. Gátszakadás követel teljes lezárást Hajmáskér és Gyulafirátót között, Bakonybánknál és Bakonygyepesnél vízátfolyás, Bakonybél és Bakonykoppány között pedig padkaleszakadás miatt nem lehet közlekedni.



A Dunántúlon a viharos erejű szélben a felsővezetékre hajolt ágak, a viharban vasúti pályára dőlt fák okoztak fennakadásokat. A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, valamint a Székesfehérvár-Veszprém vonalon továbbra is késésekkel kell számolni. A Budapest-Székesfehérvár vonalon a tárnoki elővárosi vonatok nem közlekednek. A székesfehérvári vonatok a Déli pályaudvarról minden óra 11 perckor, Székesfehérvárról minden óra 23 perckor indulnak, Érd-alsón át közlekednek és minden állomáson és megállóhelyen megállnak.



Vonatpótló autóbuszok közlekednek a Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Vásárosdombó között, a Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között, valamint Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között. Ma éjfélig a dél-balatoni vonalon a Nagykanizsáról 10:49-kor Bp. Déli pu.-ra induló, valamint Bp. Déli pu.-ról 09:06-kor, 11:06-kor, valamint 15:06-kor Nagykanizsára induló vonatok nem közlekednek.



A Balaton déli részén közlekedő nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Dombóváron át járnak. Tapolcán át közlekedő gyorsvonatok: Bp. Déli pu.-ról 07:06-kor, valamint 19:06-kor induló Nagykanizsáig közlekedő gyorsvonat, Nagykanizsáról 4:49-kor, valamint 16:49-kor induló Bp. Déli pu.-ig közlekedő gyorsvonat. A kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel ma éjfélig a Dunántúlon és a Budapest-Miskolc vonalon közlekedő feláras vonatok lC pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.