Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 15. 14:14, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem tudott gyorsulni az eurózóna gazdasága

Nem tudott gyorsulni az eurózóna gazdasága

A várakozásoknak megfelelően nem sikerült felgyorsulnia az eurozóna gazdasági bővülésének a negyedévben, már Németországnak és Franciaországnak is nagy küzdelmet jelent a zóna recesszióba süllyedésének megakadályozása.

Az előző három hónaphoz hasonlóan 0,2 százalékos volt a GDP-bővülés a harmadik negyedévben is. Az adat éves szinten is összhangban van a becslésekkel, 1,4 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. A várakozások szerint lassulhat a zóna gazdasága a negyedik negyedévben, az európai vezetőknek nagy küzdelmet jelent a térséget sújtó adósságválság miatti nyugalmatlanság eloszlatása. Mario Draghi EKB-elnök az enyhe recesszió lehetőségére figyelmeztetett.

A zóna legnagyobb gazdaságai ma reggel tették közzé GDP adataikat, mind Franciaország, mind Németország jó adatot mutatott fel a nagyobb fogyasztói kiadásoknak köszönhetően. A német gazdasági növekedés 0,5 százalékkal, míg a francia 0,4 százalékkal gyorsult. A spanyol és a belga növekedés megakadt a harmadik negyedévben, míg a holland és portugál gazdaság zsugorodást mutatott. Portugália - mely adóemelés mellett csökkentette kiadásait, hogy megfeleljen a 78 milliárd eurós nemzetközi segély megkapásához szükséges feltételeknek – közleménye szerint ez volt a negyedik egymást követő negyedév mikor romlott az ország gazdasági teljesítménye.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.