Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2013. Február 08. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem minden egészséges, ami annak látszik!

Nem minden egészséges, ami annak látszik!

A saláta, a teljes kiőrlésű kenyér, a zsírmentes ételek jól hangzanak, de nem mindegyik egészséges. A Fox News cikke ezúttal rávilágít, melyek azok az ételek, amelyek egészségesnek hangzanak, de valójában nem azok. Ilyen az előre elkészített saláta, a müzli szelet, sőt a kávézókban kínált turmixok is.

Nem minden saláta egészséges, s ez különösen igaz az előre elkészítettekkel. Az ilyen tonhal, a csirke és a ráksaláta sokszor tele van rejtett zsírokkal és kalóriával elsősorban majonéztartalmuknak köszönhetően. Salátarendeléskor tartsa tehát szem előtt, hogy alacsony zsírtartalmú majonézzel készültet kérjen, s az elfogyasztott adagot se vigye túlzásba. A legjobb azonban, hogyha saját készítésű salátát eszik.

A teljes kiőrlésű gabonával teli kenyér is egészségesnek hangzik, de ezek általában nem a szívre egészséges összetevőket tartalmaznak. A teljes kiőrlésű felirattal árult kenyerek legtöbbször finomított gabonát is tartalmaznak.

A csökkentett zsírtartalmú mogyoróvaj sem feltétlenül egészségesebb eredeti párjánál, hiszen mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz. Ehelyett keressen természetes mogyoróvajat, amely hozzáadott olaj nélkül készült.

Az energia vagy müzli szeretek sokszor tele vannak hozzáadott fruktóz tartalmú kukoricasziruppal, cukorral és az artériák eltömítését okozó telített zsírokkal.

A kávézókban kínált turmixok elvileg egészségesek, mert gyümölcsből és alacsony zsírtartalmú tejtermékből készülnek. A probléma itt a mennyiséggel és a hozzáadott cukorral, fagylalttal van. Ezért ha igazán egészséges turmixot szeretne inni, készítse el magának otthon.

A csomagolt pulyka egészséges fehérjeforrás, de a legtöbb tele van nátriummal - ügyeljen tehát arra, hogy mindenképpen alacsony nátriumtartalmút vásároljon. A zsírmentes feliratú termékeknél pedig az elfogyasztott mennyiségre érdemes odafigyelni, hiszen a zsírmentesség nem egyenlő a kalóriamentességgel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.