Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Növényi zsírral hamisított tejport találtak az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságainak megyei kormányhivatalnokai a közelmúltban. A hamis tejporok nem mérgezőek.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megkeresése alapján, június végén országos, kiemelt tejporellenőrzést rendelt el, aminek keretében növényi zsírral hamisított tejport találtak. A Csehországból és Lengyelországból származó 5 és 25 kg-os kiszerelésű tételek csak tovább-felhasználókhoz kerültek, kiskereskedelmi forgalomban azokat nem árulták.

A termék jelölése jogszabálysértő, megtéveszti felhasználóját, azonban élelmiszer-biztonsági kockázatot nem jelent. Az illetékes kormányhivatalok megtették a szükséges intézkedéseket, így az első magyarországi forgalomba hozókat - Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó - arra kötelezték, hogy az egész országból vonják ki a kifogásolt árut. A Várda-Impex Kft. nem működik együtt a hatósággal, nem vonta ki a forgalomból az érintett tételeket, ezért a cég ellen a hatóság büntető eljárást kezdeményez.

A megyei kormányhivatalok szakemberei megkezdték az érintett tételek felderítését az élelmiszer-vállalkozóknál. Az MSZH felhívja az élelmiszer-vállalkozók figyelmét arra, hogy az élelmiszer-hamisítás miatt a termékeket ne használják fel, azokat vagy szállítsák vissza a forgalmazónak vagy gondoskodjanak ártalmatlanításukról, megsemmisítésükről. (rá)

HavariaPress

Címkék: tejpor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.