Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Március 06. 10:25, szerda | Helyi
Forrás: Zalai Hírlap Online/Sámul József

Nem autóval, busszal - Megújul Hévíz tömegközlekedése

Nem autóval, busszal - Megújul Hévíz tömegközlekedése

A gyógytó és a fürdőváros tehermentesítése a célja annak a beruházásnak, melynek eredményeként megújul Hévíz tömegközlekedése.

Az ezzel kapcsolatos pályázat benyújtásáról határozott a képviselő-testület.

A város vezetői remélik, hogy pozitívan bírálják el a pályázatukat, mely a környezet védelmét és a turizmust egyaránt szolgálná. Hévízen már régóta napirenden van a központban, a tó közvetlen közelében működő buszpályaudvar áthelyezése. A pályázat sikere esetén e terv is megvalósul. Ugyancsak cél, hogy a városban csökkenjen az autóforgalom.

A képviselő-testület ülésén elhangzott: a hévízi közlekedési infrastrukturális hálózat kisebb átalakuláson ment át az elmúlt időszakban: megvalósult a belváros részleges tehermentesítése, egy, a várost elkerülő útszakasz építése zajlik. Ezen kívül elkészült a település egészét érintő közlekedési koncepció, amely megalapozza és leírja a középtávon fejlesztendő hálózati elemeket, valamint figyelembe veszi a környező települések és a régió igényeit is. A fejlesztés fő célja Hévíz és ezen keresztül a kistérség közösségi közlekedésének korszerűsítése, a térségi tömegközlekedés arányának javítása, illetve a sármelléki Hévíz-Balaton Airport összekapcsolása a várossal, a régióval.

A tervek szerint az új, korszerű buszpályaudvar a város szélén, a készülő 76-os főút mentén kap helyet, a beruházás keretében buszgarázs és szerviz épület készül, s - a városközpont zsúfoltságának csökkentése érdekében - parkolókat alakítanak ki. Ugyancsak javítanák a közlekedés helyzetét azok az elektromos buszok, melyek helyben, valamint Sármellék és Hévíz között szállítanák az utasokat. A projekt keretében korszerűsítik a városban lévő autóbusz megállóhelyeket, a tervek szerint tizenhármat. A konzorciumi partner településeken (Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük, Sármellék) ugyancsak megújulnak hasonló létesítmények. A beruházáshoz kötődően forgalomirányítási, forgalomszervezési, illetve utastájékoztatási fejlesztéseket is meg kívánnak valósítani.

ij

Címkék: hévíz, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.