Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 31. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Nagykanizsai gyilkosság - Rendőrség: szexuális indítékból ölték meg a nőt

Nagykanizsai gyilkosság - Rendőrség: szexuális indítékból ölték meg a nőt

Szexuális indítéka volt annak a 41 éves férfinak,

aki egy nagykanizsai lakatlan épületben úgy bántalmazott egy 46 éves nőt múlt csütörtökön, hogy az asszony belehalt sérüléseibe - mondta Szukics Ferenc, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán Budapesten.

A rendőr ezredes a sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrséget a mentők riasztották, hogy egy magatehetetlen, hörgő, súlyosan sérült nőt találtak, aki végül a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Szukics Ferenc szerint a nyomozást nehezítette, hogy eleinte a sértettről sem tudták kicsoda, mivel iratokat nem találtak nála. Eltűnését másnap az élettársa jelentette be, akivel Nagykanizsán lakott a zalaegerszegi nő.
A rendőrség szombat este azonosította a bűncselekmény gyanúsítottját, egy kaposvári férfit, akit Balatonkeresztúron fogtak el. A nőt és a férfit együtt látták a bűncselekmény napján, így sikerült eljutni a gyanúsítotthoz. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta: a bűncselekmény napján jelentős mennyiségű alkoholt ivott. Az emberölést elismerte, ugyanakkor azt mondta, a részletekre nem emlékszik, illetve nem válaszolt az erre vonatkozó kérdésekre.
Szukics Ferenc a szexuális indítékról elmondta: a felek megegyeztek, a férfi nem kényszerítette a nőt, akivel a lakatlan épületbe mentek. Ott azonban a férfi - tovább nem részletezett okból - bántalmazta a nőt, aki a felsőtestén és a fején olyan súlyosan megsérült, hogy az a halálához vezetett.
A gyanúsítottat kedden előzetes letartóztatásba helyezték.
Az MTI tudósítója kedden a bíróság épületében találkozott a meggyilkolt asszony élettársával, aki azt mondta: amikor a tárgyalóterembe kísérték a férfit, ő akkor látta először, de tudomása szerint az asszony sem ismerte korábban a gyanúsítottat.
A 49 éves, a beszélgetés során mindvégig feldúlt és sírással küszködő férfi arra is kitért, hogy hét éve élt együtt a nővel, több városban is laktak már, Nagykanizsán egy ismerősük lakótelepi lakásában éltek. Nem volt munkájuk, és ismeretei szerint a nőnek nem volt senkivel konfliktusa.

Ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.