Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 26. 09:22, kedd | Helyi
Forrás: heviz.hu/Tóth András

Moszkvai újságírók Hévízen

Moszkvai újságírók Hévízen

Papp Gábor, városunk polgármestere fogadta irodájában a moszkvai újságírókat, akik rövid bemutatkozás után kérdések özönével tájékozódtak Hévíz iránt.

- Az orosz vendégekkel kapcsolatban már komoly tapasztalataink vannak. Egy korábban megkezdett folyamat fontos állomása ez a mostani látogatás, hiszen két éve dolgozunk azon, hogy minél több orosz vendég érkezzen Hévízre. Személy szerint nekem is a legelső külföldi utam Moszkvába vezetett, hogy az orosz piacot felmérjem. Ez a gyors és hatékony kezdés már sok sikert hozott - mondta Papp Gábor. - Számos orosz vendég érkezik hozzánk és nyilatkozataikból kiderül, hogy elégedetten távoznak tőlünk. Vannak még közösen kiaknázandó lehetőségek, ehhez kérjük az újságírók közreműködését. Fontos lépés volt, hogy már 1,5 éve a város üzemelteti a Hévíz–Balaton repteret, ami nemcsak Hévízt, hanem egész Nyugat-Magyarországot szolgálja. A charterlánc bővítését folyamatosan támogatjuk, ebben nemcsak a város együttműködése szükséges, hanem a szállásadók pozitív hozzáállása is. A szolgáltatók különféle csomagokkal várják az ide látogatókat. - tette hozzá a polgármester.



Papp Gábor egy rövid imázs filmmel mutatta be a várost, majd elmondta, hogy Hévíz Budapest után a leglátogatottabb település. Mindennek alapja a gyógy-tó és a gyógyászat.

- Az itt élő emberek és dolgozók a szakmájukban magas színvonalat képviselnek, és nyelvi problémák sincsenek. A város is szervez orosz nyelvtanfolyamatokat és sok tolmács is segíti a munkánkat. A hévízi megjelenések: kiadványok, filmek, könyvek, a település honlapja is elérhetők orosz nyelven - válaszolt újságírói kérdésre.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a sportolni vágyók professzionális szintű kiszolgálása is megoldott. Akár sportegyesületeket vagy szakosztályokat is tudnak fogadni, hiszen a sportfejlesztések, beruházások ezt már lehetővé teszik. Hévíz egész évben látogatható, mindig ugyanolyan magas színvonalon szolgálja ki vendégeit.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.