Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 11. 10:53, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/Fotó: nébih

Minden előírást megszegett egy ceglédi sertéstartó - VIDEÓ

Minden előírást megszegett egy ceglédi sertéstartó - VIDEÓ

A Nébih 166 házi sertés és 34 juh forgalmi korlátozását rendelte el egy ceglédi állattartó telepen, ahonnan így állatokat, vagy azokból előállított termékeket kivinni, illetve oda bevinni tilos

– közölte csütörtökön a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az MTI-nek küldött közleményében.

Az állattartónak nem volt szerződése szolgáltató állatorvossal, az állatok gyógykezelésére vonatkozó dokumentumokat nem vezette. A sertés- és juhállományban jelöletlen állatok is voltak, a tulajdonos a kötelező nyilvántartásokat sem vezette az állományról, egyes állatok vásárlásáról még dokumentumokat sem tudott felmutatni. A telep az elpusztult állatoknak előírt hullatárolóval sem rendelkezett. A csak sertéstartásra bejelentett állattartó telepen találtak a június elején tartott ellenőrzésen a sertések mellett 34 juhot is.

A telepen egyáltalán nem állt rendelkezésre szociális helyiség, nem biztosították megfelelően a higiénikus kézmosás lehetőségét – sorolta ta hiányosságokat a Nébih.

A nem megfelelő állatjelölések, a bizonytalan eredet és az előírt diagnosztikai vizsgálatok igazoltságának hiánya, az állatok ismeretlen egészségügyi állapota, továbbá az állattartó telep működéséhez szükséges alapvető tárgyi feltételek hiánya miatt az ellenőrök azonnali hatállyal rendelték el forgalmi korlátozást az összes állatra – közölte a Nébih.

A hivatal kiemelte: az afrikai sertéspestis miatt a károk csökkentése, a kockázatok mérséklése érdekében az állattartására vonatkozó előírásokat fokozottan ellenőrzi. A hónap elején ellenőrzött telepen az előírások hosszú sorát sértették meg, az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére