Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 21. 05:38, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Minden devizahiteles család jobban jár

Minden devizahiteles család jobban jár

A kormánynak sikerült megegyeznie a bankokkal, a megállapodás eredményeképpen pedig minden devizahiteles család jobban jár – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videoüzenetében felidézte: a nemzeti konzultáción a válaszadók kétharmada úgy foglalt állást, hogy a kormány nyújtson segítséget annak az egymillió családnak, amely a „lakás-devizahitelek árnyékában” él. Hangsúlyozta, hárommillió ember otthonáról van szó.

A kormányfő szerint a jó hír az, hogy „hosszú, éles és elhúzódó küzdelmek” után a kormánynak a napokban sikerült megegyeznie a bankokkal, a megállapodás eredményeképpen pedig minden devizahiteles család jobban jár. Azok is, akik már fizetésképtelenek, azok is, akik hónapról hónapra élnek és a középosztályhoz tartozók is – sorolta.

Üzenetében a miniszterelnök egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésnek jogvesztő a határideje, azaz december 30-ig jelezni kell a bankoknál, ha valaki élni akar e lehetőséggel. Orbán Viktor javasolta továbbá az érintetteknek: mivel a kormány megteremtette a munkaadók segítségnyújtási lehetőségét is a végtörlesztéshez, ne csak a bankoknál, hanem a munkáltatójuknál is jelentkezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.