Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 29. 10:18, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Milliárdos kárt okozó befektetési csalás gyanúsítottjai kerültek előzetesbe

Milliárdos kárt okozó befektetési csalás gyanúsítottjai kerültek előzetesbe

Kedvező befektetési lehetőség ígéretével százakat becsapva több milliárdos kárt okozhattak azok a napokban előzetes letartóztatásba került gyanúsítottak, akik ellen több rendbeli csalás bűntette miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata csütörtökön.

Az előzetes letartóztatásba helyezett két budapesti lakos - a 32 éves F. Attila, a 47 éves H. Izabella - és a szabadlábon védekező 29 éves T. Szabolcs, valamint még ismeretlen társaik több száz sértettnek okoztak kárt azzal, hogy kedvező befektetési lehetőséget, kiemelt, 10-50 százalék közötti hozamot ígérve vettek át különböző pénzösszegeket.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottaknak - akik egymillió forinttól tízmilliókig terjedő összegeket vettek át - a pénz befektetésére szándékuk, lehetőségük nem volt, valódi befektetői tevékenységet nem végeztek. A bűncselekmény elkövetésével okozott teljes kárérték több milliárd forint is lehet - írta közleményében a rendőrség. Hozzátették, hogy a több százra tehető sértetti kör feltérképezése, valamint az álbefektetésekkel okozott kárérték pontos megállapítása folyamatban van.
A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy legalább 4-4,5 milliárd forintot gyűjtöttek az álbrókerek másfél év alatt egy nagykátai kötődésű ikerpár által irányított budapesti központú befektetésgyűjtő szervezetnek. A lap szerint a híres és gazdag befektetők többsége, valamint azok, akik túlságosan hangosan követelték a pénzüket, és rendőrséggel vagy erőszakkal fenyegetőztek, egy ideig határidőre meg is kapták a pénzüket. A többség - becslések szerint 1000-1200 emberről lehet szó - azonban már az első befektetése után sem kapott hozamot vagy messze nem annyit, amennyit ígértek.

Címkék: Bűnügy-csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön