Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Migrént okozhat a szőlő és füstölt hús is

Migrént okozhat a szőlő és füstölt hús is

A fejfájós és migrénes betegek sokszor nem is tudják, mi okozza fejfájásukat, pedig néhány élelmiszer lehet a bűnbak. Ezeket gyűjtötte össze ezúttal a Fox News.

Ilyen például a szőlő, amely C-vitaminban és rostokban gazdag. Ugyanakkor tartalmaz egy tiramin nevű összetevőt, amely a természetben előforduló aminosav, ami az ételekben a fehérje lebomlásával alakul ki.

A tiramin vérnyomás-emelkedést okozhat és fejfájást válthat ki egyes embereknél. Amennyiben azt tapasztalja, hogy ez Önnél is előfordul, úgy a következő élelmiszereket kell kerülnie:
- füstölt vagy pácolt húsok
- érlelt sajtok
- citrusfélék
- savanyú káposzta
- szójaszósz
- vörösbor
- és bizonyos sörök.

A kutatások azt mutatják, hogy a vörös szőlő negatív hatással lehet bizonyos antidepresszánsokra. Ezért az ilyen készítményt használó betegek mindenképpen egyeztessenek orvosukkal étkezési szokásaikról.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 23. 08:10, vasárnap | Életmód

Mintegy harmadával nőtt a világban a rákos megbetegedésben elhunytak száma huszonöt év alatt

Körülbelül a harmadával, hatmillióról kilencmillióra nőtt 1990-től 2015-ig a rákos megbetegedésekben elhunytak száma a világon - mondta Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke.

2020. Február 21. 14:10, péntek | Életmód

A gyerekek egyharmada nem reggelizik

A kutatások szerint a gyerekek egyharmada úgy megy iskolába, hogy nem reggelizik - mondta Antal Emese dietetikus péntek reggel az M1 csatornán.

2020. Február 21. 08:59, péntek | Életmód

A gyorsételek károsíthatják az agy étvágyszabályozó funkcióját

Az egészségtelen, túlságosan feldolgozott, túl sós, cukros, zsíros ételek fogyasztásáról, vagyis az úgynevezett nyugati étrendről egy kutatás megállapította,

2020. Február 21. 07:09, péntek | Életmód

Nem a szülők génjein múlik, hogy milyen nemű gyerekek születnek egy új kutatás szerint

Egy ausztrál kutatás megcáfolta azokat az évszázados elméleteket, melyek szerint a szülői géneken múlik, vagyis örökölhető, hogy egy-egy családban fiúk vagy lányok születnek-e.