Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Július 17. 07:01, kedd | Helyi

Miénk a tér!

Miénk a tér!

Több mint egy éves várakozás után, július 13-án 3 napos ünnepségsorozat keretein belül átadták a megújult Fő teret Keszthelyen.

Ezzel a városrehabilitációs projekt első üteme zárult le, amelynek eredménye egy gyönyörűen új belváros. A második ütem munkálatai a város több pontján még zajlanak.


Pénteken a Balaton Színházban egy várostörténeti előadással, és a „Before –after” fotókiállítással vette kezdetét a téravató rendezvény. A nagyszínpadon keszthelyi és környékbeli zenekarok, tánccsoportok szórakoztatták a közönséget. Este a fiatalok legnagyobb örömére a Vad Fruttik zenekar adott egy felejthetetlen koncertet.
Szombaton többezres érdeklődő lehetett tanúja az avatóceremóniáknak.


A városháza előtt mondott köszönetet dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke,valamint Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere. Ezután a szentháromság szobor megáldása következett dr. Márfi Gyula érsek, Steinbach József püspök, és Bencze András püspökhelyettes által. A tömeg átvonult a plébánia elé, ahol hét órától ünnepi szentmise vette kezdetét. Akik a misére nem jutottak be a keszthelyi néptáncegyüttesek gáláját élvezhették, majd a Magyar-Hangok zenekar nemzeti rock feldolgozásait hallgathatta meg a közönség. Végül az egyik legizgalmasabb alkotásról, a kútházról is lekerült a lepel. Az est folyamán fellépett még a Happy Dixieland Band, akik igazi jazz hangulatot keltettek, majd ismét a nagyszínpadé volt a főszerep ahol a Magna Cum Laude gondoskodott a szórakoztatásról. A nagykoncert alatt – régi mondással élve - egy gombostűt sem lehetett leejteni, a tömeg teljesen ellepte a hatalmas teret. A látogatók a késő este folyamán sem unatkoztak, hiszen a Boombatucada ütőegyüttes, valamint tűzzsonglőrök kíséretében a szökőkút indítására is sorkerült.

Vasárnap a családok vehették birtokukba a megújult városközpontot, ahol családi-, és gyermekprogramok várták az érdeklődőket, s a gyermekek nagy örömére a várkerti játszóteret is felavatták.

A téravató ünnepség alatt készült fótók a Képek menüpont alatt találhatóak.

Pénetek

Szombat

Vasárnap

Most megéri böngészni őket! Ha megtalálja valaki magát, ossza meg a képet Facebookon. A megosztók közül egy szerencsés egy 5000 Ft-os vacsora utalványt nyer a Tompos Étteremben. Részletek.

Címkék: ünnepség, keszthely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.