Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2019. Június 06. 19:11, csütörtök | PR

Mennyi múlhat egy bizonyítvány fordításán!

Mennyi múlhat egy bizonyítvány fordításán!

Külföldön új életet kezdeni hatalmas kaland, de még annál is nagyobb kihívás. Egy olyan apróság, mint félrefordított végzettségünk, könnyen sikeres elhelyezkedésünkbe, egyetemi felvételinkbe kerülhet.

Óriási eredmény, és gyakorlatilag fél siker, amikor eldöntjük magunkban, hogy igen, Angliában, Portugáliában vagy a tengerentúlon folytatjuk pályafutásunkat. Mindegy, hogy egy neves iskola vagy egy világszínvonalú vállalat miatt hagyjuk el az országot, életünk legizgalmasabb időszaka vár ránk. Hamarosan azonban több nehézséggel is szembesülünk, melyekkel kapcsolatban nem árt előrelátónak lennünk. Az egyik ilyen kihívás a választott ország felvételi szokásainak és bürokráciájának kiismerése, sőt, legyőzése.

Pályázati útvesztő

Nem számít, hogy állásra vagy felsőoktatási intézménybe jelentkezünk, hiszen mindkét esetben a hazaitól merőben eltérő rendszerrel kerülünk szembe. Új jelentést nyer a motivációs levél, az életrajz, korábban nem gondolt mennyiségben válik szükségessé személyes okmányok, nyelvvizsga bizonyítvány, erkölcsi bizonyítvány benyújtása. Ez utóbbi természetesen a célország nyelvén értendő, és közelről sem egyszerű feladat. Sokan itt véreznek el, saját maguk vagy amatőr fordítók munkáját adják be, majd értetlenül állnak az elutasítás előtt.
Okiratok és beadandók hadserege

A hibátlan életrajz megírása mellett a megfelelő minőségű bizonyítvány fordítás is kemény dió lehet. A felvételi pontszámok eléréséhez, vagy a személyügyis figyelmének felkeltéséhez nem elegendő a középszer. Pontos, precíz, a megfelelő kifejezéseket hibátlanul alkalmazó dokumentumokra van szükségünk, melyek előállításához az idegen nyelv hétköznapi ismerete – legyen az bár felsőfok is – nem elég. A hivatalos dokumentumok és okmányok fordítása külön szakma. Kizárólag egy nagy gyakorlattal rendelkező szakfordító, valamint a mögötte álló fordítóiroda tud a fordítás minőségéért felelősséget vállalni. A bejutás így is kemény munka – jobban tesszük, ha ahol csak lehet, profi szakértőkre bízzuk a feladatok egy-egy részét.
A szakfordító hozzáadott értéke
A kvalifikált és megfelelő referenciákkal rendelkező fordítóiroda előre tisztázott áron, rövid határidővel képes hiteles fordítás, záradék, igény esetén akár fordítómemória elkészítésére. Az Eurolingua például sokéves tapasztalattal rendelkezik jogosítványok, vállalkozói igazolványok, főiskolai és egyetemi diplomák, szakmunkás-bizonyítványok idegen nyelvre való átültetésében. Az előre meghatározott, fix árak segítenek a tájékozódásban, a kiadott anyag pedig – ha eredményeink is megfelelőek – hozzásegíthet minket álmaink eléréséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Május 31. 12:02, vasárnap | Külföld

Trump: nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben

Jelentette ki ezt az amerikai elnök a floridai Kennedy Űrközpontban tartott beszédében szombaton, miután sikeresen felbocsátották a SpaceX űrrakétáját, fedélzetén két amerikai asztronautával.

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.