Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 06. 17:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

Megtalálták az M5-ösön halálos balesetet szenvedett autó vezetőjét

Megtalálták az M5-ösön halálos balesetet szenvedett autó vezetőjét

Eszméletlen állapotban találtak rá annak a migránsokat szállító járműnek a vezetőjére, amely halálos balesetet szenvedett csütörtökön az M5-ös autópályán Táborfalvánál.

A közleményben felidézték: a magyar rendszámú személygépkocsiban ülőket az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a rendőrök csütörtök délután igazoltatni akarták, de az autó többszöri jelzésre sem állt meg, nagy sebességgel haladt a főváros felé.

A jármű Táborfalvánál letért az útról és egy fának csapódott. A balesetben egy 24 éves török férfi meghalt, a többiek - egy 21 éves és egy 19 éves török, egy 35 éves és egy 17 éves csecsen, egy 25 éves indiai és egy további, még nem azonosított utas - mind megsérültek.

A 36 éves moldovai sofőr kiszállt az autóból és elmenekült, a rendőrök később a helyszíntől körülbelül egy kilométerre, eszméletlen állapotban találtak rá.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette és halálos közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a napokban egy másik hasonló eset is történt; akkor senki sem sérült meg.

A rendőrök szerda este egy szerb rendszámú személyautó vezetőjét akarták igazoltatni. A 31 éves sofőr azonban az egyértelmű jelzésre nem reagált, továbbhajtott. Az autót a rendőrök kilométereken át követték, végül az M1-es autópálya 8-as kilométerénél sikerült biztonságosan kivezetniük a forgalomból. A vezető ekkor kiugrott a lassú, de még guruló autóból, amely nekiütközött az egyik szolgálati gépkocsinak. A sofőrt azonnal megbilincselték.

A szerb férfi autójában hét, magát indiai állampolgárnak valló migráns utazott, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr alkoholtesztje pozitív lett, ellene ittas járművezetés vétsége és embercsempészés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Címkék: baleset, M5, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére