Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. November 01. 00:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI - fotó:illusztráció

Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből

Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből

A kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg a farkas a pécsi állatkertből szombaton - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére.

Szatyor Miklós beszámolt arról, hogy az eset délelőtt tíz óra körül történt, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. A farkas két fajtársával együtt pénteken érkezett Olaszországból. Egyelőre nem sokat tudnak róla, de ezt megelőzően is állatkertben élt, így hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez - tette hozzá.

A farkas szökéséről a pécsi városüzemeltetési Biokom Kft. számolt be Facebook-oldalán. A cég arra hívta fel a kirándulók figyelmét, hogy közvetlen életveszélyes helyzetről van szó, ezért kiürítik a parkerdőt, és kérnek mindenkit, hagyják el a területet.

A parkerdő kiürítése folyamatos, a Biokom munkatársai a helyszínen figyelmeztetik az ott tartózkodókat, a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára - írták.

Az állatkert igazgatója az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a farkas alapvetően kerüli az embereket, de a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen - mondta.

Szatyor Miklós leszögezte: mindent megtesznek, hogy a farkas nyomára akadjanak, ha megtalálják, kábítólövedéket is alkalmazva próbálják befogni. Felkészültek arra is, hogy amennyiben szükséges, és nincs más megoldás, kilövik.

Az igazgató megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. "A kerítés mérete, erőssége és védelme megfelel az előírásoknak, egyelőre nem tudni, a ragadozót mi késztethette arra, hogy a villanypásztor csapásai ellenére megszökjön" - mondta.

Szatyor Miklós megjegyezte: az átalakítás és bővítés alatt álló, látogatókat tavasztól fogadó állatkert korábbi farkaskifutójának a mostaninál alacsonyabb volt a kerítése.

"Elővigyázatosságból ma a szökött állattal érkező két másik farkast zárt térben helyeztük el, s gondolkodunk a kerítés megerősítésén, további magasításán" - közölte az igazgató.

A pécsi állatkertből húsz évvel ezelőtt szökött meg egy farkas. Az állat megtámadott és súlyosan megsebesített egy ötéves kisfiút, annak kilencéves nővérét. Az őket testével védő szívbeteg nagyanyjuk a sokk következtében életét vesztette.

Címkék: állatkert, Farkas, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére